Şanlıurfa Karavan Park Projesine Dahil Edildi;

Şanlıurfa Karavan Park Projesine Dahil Edildi

Müsiad Başkanı Saatçi; Tatilcileri Şanlıurfa'ya çekmek istiyoruz...

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle başlatılan Karavan Park Projesinde Şanlıurfa da yer aldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi, Yeni Turizm Kaynakları Komitesinin başlattığı Türkiye geneli 38 ilde Karavan Park projesi için kollar sıvandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle MÜSİAD, üstlendiği proje için belirlediği illerde çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kilis, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Trabzon potansiyel iller olarak seçildi.

SAATÇİ: TATİLCİLERİ, ŞANLIURFA'YA ÇEKMEK İSTİYORUZ 

Bu nedenle MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Av. Mahmut Saatçi, "Koronavirüs pandemi ile karavan turizmiyle ilgili sürecin de başladığını söyledi. Tamamı yerli ve milli kaynaklarla ülkemizde üretimi yapılan karavanların süreç içerisinde yoğun bir talep gördüğünü, üretimi yapan ve kendileri de MÜSİAD üyemiz olan firmamızla yaptığımız görüşmelerde dile getirilmiştir. Karavan turizmiyle ilgilenen yerli ve yabancı tatilcileri, tarihi zenginlik ve coğrafik elverişlilik nedeni ile Şanlıurfa’ya çekmek istiyoruz" dedi.

Saatçi, konuşmasına şöyle devam etti:

"Böyle bir projede tarihin başlangıç noktası olan şehrimizin de dahil olması için gayret gösterdik ve seçilen 38 ilden biri olmayı başardık. Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle 'Türkiye'nin Karavan Park Haritasını oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizde de konu hakkında yerel yönetimlerimizin ilgili birimleri ile temasa geçmiş ve tahsise uygun yerleri belirleyerek konu hakkında raporumuzu genel merkezimizin ilgili birimine teslim edeceğiz. Bu konuda MÜSİAD Genel Başkanımız ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı da projeyi yakından takip ediyor. Projeyi bir sene içerisinde tamamlayarak, ülkemize gelir kaynağı oluşturacağız" değerlendirmesinde bulundu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum