TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü açıkladı;

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü açıkladı

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü; IPARD II 9. Proje Başvuru Çağrısında 84 proje başvurusu alındığını açıkladı. ...

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü; IPARD II 9. Proje Başvuru Çağrısında 84 proje başvurusu alındığını açıkladı.

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü; IPARD II 9. Proje Başvuru Çağrısında, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi başlığında, seracılık, arıcılık, kırsal turizm, yeme içme tesisleri kurulması, mısır kurutma, isot işleme, fıstık işleme, dokumacılık, ahşap, metal ve taş işleme, pelet yapımı, gülsuyu, reçel ve yöresel yemekler ile meyve-sebze kurutma sektörlerinde 120 milyon TL yatırım tutarında 84 proje başvurusu aldı.

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim; 9. Çağrıda rekor sayıda ve şimdiye kadarki en yüksek yatırım tutarında başvuru aldıklarını, et üretimi ve süt üretimi çiftliklerinin kurulması sektörlerinde ise başvuru sürecinin devam ettiğini belirterek yatırımlara desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Yetim; TKDK’nın Şanlıurfa’da yeni sektörlerde yatırım yapılmasına ve mevcut olanların ise gelişimine öncülük ederek, Şanlıurfa ekonomisinin büyümesine ve yeni istihdam alanlarının oluşturulmasına çok büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Yatırımcıların, TKDK’ya ilgisinin her geçen gün arttığını belirten Yetim, koronavirüsün etkili olduğu bu dönemde bile alınan bu yatırım projelerinin, yatırımcıların TKDK’ya olan güveninin bir sonucu olduğunu ifade etti. Şanlıurfa’ya yatırım yapmak isteyen tüm girişimcileri TKDK’nın hibe desteklerinden faydalanmaya davet eden Yetim, alınan projelerin Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum