MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi hastane randevusu alma;

MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi hastane randevusu alma

Hastaneden Nasıl Randevu alabilirim...

T.C Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi ( MHRS) hastane randevusu alabilmek için üye olmak gerekiyor. Sizin belirleyeceğiniz bir şifre ile üyelik oluşturarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Üye işleminden sonra istediğiniz hastaneden ve 08:00-16:00 saat aralığında istediğiniz saati randevu alınabiliyor. İster telefon numarasından, ister internetten ve ister mobil uygulama üzerinden istediğiniz hastaneden istediğiniz bölüme randevu alınabiliyor. ALO 182 çağrı merkezi, mhrs.gov.tr, e-nabiz.gov.tr ve mobil uygulamalar ile Türkiye'deki 829 kamu hastanesi, ağız ve diş sağlığı merkezleri ile aile hekimlerinden 7 gün 24 saat randevu alabiliyorlar.

 


MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattımızı arayarak operatörlerden destek alınabilir.


MHRS mobilde randevu almak için akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevu alınabilir.

e-Devlet hesabınıza giriş yaparak hastaneden randevu alabilirsiniz. e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra "Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)" bölümünden randevu oluşturabilirsiniz.
Aile fertleri için ayrı ayrı kendi kimlik numaraları ve kimlik bilgileri ile hesap oluşturulmalıdır. Aile fertleri için üye kaydı oluşturulurken aynı mail adresi ve telefon numarası kullanılabilir.
MHRS’den en erken 1 gün sonrasına dilerseniz 15 gün sonrasına kadar randevu talep edebiliyorsunuz.

 


MHRS’den randevu nasıl iptal edilir?


https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde, kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan ekranın üst bölümünde yer alan "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İptal Et" butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrıca ALO 182 aracılığı ile güvenlik sorularını cevaplayarak randevu bilgilerinizi sesli dinleyebilirsiniz.


Akıllı cihazınızdan MHRS Mobile giriş yaptıktan sonra açılan ekranda "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun alt kısmındaki "İptal Et" butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.


ALO 182 randevu hattı ücretlidir. İnternet ve akıllı cihazlardan alınan randevular ücretsizdir. MHRS ile muayene randevusu alırken isteğe bağlı olarak hastalık geçmişi paylaşılması, doktor seçme ve hastanın kendisine en uygun randevu alması kolaylaşıyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum