Urfa'da Karantina mağduriyeti Su yok, temizlik yok;

Urfa'da Karantina mağduriyeti Su yok, temizlik yok

URFA’DA KARANTİNA MAĞDURİYETİ: SU YOK, TEMİZLİK YOK!...

Şanlıurfa’da koronavirüs şüphesi nedeniyle karantinaya alınanlar odalarda hijyen olmadığı iddiasıyla "Hayvan bağlasan durmaz. Su yok, temizlik yok. Çimlerde yatacağız" diyerek isyan etti. Yurt bahçesine polis ekipleri yönlendirildi.

Şanlıurfa’da karantina eylemi yapılıyor. 

Ölümcül koronavirüs salgınında izolosyan ve takip için aralarında engelli çocukların da bulunduğu çok sayıda şüphe Zeytindalı Kampüsü içinde bulunan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yurduna yerleştirildi. Ancak odalar, tuvalet ve lavaboların hijyenden uzak, pis bir halde olduğu iddiasıyla karantinaya alınanlar yurt bahçesine indi. Odalara girmeyeceklerini dile getirirerek yetkililerle görüşmek istediklerini belirtti. Olay yerine kısa sürede polis ekipleri sevk edildi.

Aralarında bebek, yaşlı ve engelli çocukların da bulunduğu grup, karşılarında muhattap olarak yetkili yerine polisi görünce daha da öfkelendi. 

Çimlerde yatacaklarını, içeride ikinci bir enfeksiyon riski ile karşı karşıya olduklarını söyleyen gözüyaşlı bir kadın "Bizi hayvan bir odaya atıyorlar. Hayvan bağlasan durmaz. Vücudumuz büyük bir enfeksiyon ile uğraşırken , ikinci enfeksiyonu vücudumuz nasıl kaldıracak? Biz burada ölürüz. Temizlik sıfır, boğazımız kurudu su yok, bardak yok. Çamaşır suyunu üzerimize atıyorlar temizleyin diyorlar. Hastayım ben nasıl içerye temizleyeceğim?Sağlık personelleri ayakta durun, yatmayın diyorlar. Bu çimende kalacağım" dedi.

Başka bir yere sevk edilmek istediklerini dile getiren yaşlı bir adam ise "İçerisi hep kirli. Bizi başka bir yere göndersinler. Ne hemşire var ne tedavi" diyerek yetkililere seslendi.

Yurt bahçesinde sağlık için eylem sürüyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum