Şanlıurfa'da sahte altın basanlara operasyon!;

Şanlıurfa'da sahte altın basanlara operasyon!

Şanlıurfa’da Parada Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık suçlarını işleyenlere...

Şanlıurfa’da Parada Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık suçlarını işleyenlere yönelik operasyon düzenlendi. Aralarında ihraç edilen bir polisin de bulunduğu 3 şüpheli gözaltına alındı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Birecik istikametine giden bir araçta yaptığı aramada, sahte olarak basılmış 200 adet tam altın, 12 adet yarım altın, 24 adet çeyrek altın olmak üzere toplamda 236 adet altın ele geçirdi.

Ekipler, parada sahtecilik operasyonunun devamında aralarında imalathanenin de bulunduğu 2 işyeri ve bir adreste yaptığı aramada da yaklaşık 420 gr. ağırlığında sahte olduğu değerlendirilen altın levha, Sahte olduğu değerlendirilen 10 adet yarım, 1 adet Çeyrek altın, Sahte olduğu değerlendirilen yaklaşık 35 gr eritme altın, 1 adet hassas terazi, 2 adet altın basımında kullanıldığı değerlendirilen kalıp, bir adet hassas kalınlık ölçüm aleti, 1 adet maşa, 5 adet metal eritmekte kullanılan hazne, 1 adet pres makinesi, 1 adet bükme makinesi, 1 adet eritme makinesi, 1 adet tel astar makinesi, 1 adet sabit mengene ile döküm ve imalatta kullanılan bir çok malzeme ele geçirildi.

Düzenlenen operasyonda biri ihraç polis, 3 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum