Göbeklitepe İlk Sırada;

Göbeklitepe İlk Sırada

Koronavirüs önlemleri kapsamında kapatılan müzeleri yerinde geziyormuş hissi uyandıran sanal müze uygulaması ile Türkiye'nin en büyük 13 müzesi 810 bin 410 kez ziyaret edildi. Müzeler arasında Şanlıurfa'nın en önemli tarihi yapısı Göbeklitepe, en çok görülen yer oldu....

Koronavirüs salgını sebebiyle evde kalan ama keşif yapmaktan da uzak kalamayanlar için, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanal müze uygulamasını hayata geçirdi. 


Milyonlarca nadide esere ev sahipliği yapan müzelerden 13’ü ise bu süreçte “https://sanalmuze.gov.tr” adresinde sanal ortamda ziyarete açıldı. Mart ayından bu yana ise sanal müzeleri 800 bin kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.

810 BİN 410 KEZ ZİYARET EDİLDİ 

Edinilen bilgiye göre, Göbeklitepe Örenyeri, Kurtuluş Savaşı Müzesi (Birinci Meclis Binası), Efes Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Troya Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Gazi Müzesi Samsun, Etnoğrafya Müzesi, Antalya Müzesi, Çorum Boğazköy Müzesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Zeugma Müzesi, Gaziantep ve Çorum Müzesi, geride kalan sürede 810 bin 410 kez ziyaret edildi.

 

Ajans Urfa

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum