Milyonları ilgilendiren Kanun Yürürlüğe Gİrdi;

Milyonları ilgilendiren Kanun Yürürlüğe Gİrdi

Milyonları ilgilendiriyor! Resmen yürürlüğe girdi...

Yeni tip koronavirüs salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Kanuna göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kaynaklı  zorlayıcı sebep gerekçesiyle, hazine taşınmazlarına ilişkin olarak sözleşmeye  istinaden ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil bedellerinden 1 Nisan 2020'den  itibaren 3 aylık döneme ilişkin tahsil edilmesi gerekenleri, başvuru şartı  aranmaksızın 3 ay süreyle ertelemeye Çevre ve Şehircilik Bakanı yetkili olacak.

Bu sürelerin bitiminden itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından  3 aya kadar uzatılabilecek. Bu alacaklar, ertelenen süre sonunda ertelenen süre  kadar aylık eşit taksitler halinde, herhangi bir gecikme zammı ve faiz  uygulanmadan tahsil edilecek.

 

Turizm tesisi maksadıyla verilen izinler hariç Orman Kanunu gereğince  devlet ormanlarında gerçek ve özel hukuk tüzel kişileri adına verilen izinler ile  Orman Genel Müdürlüğü tarafından Devlet İhale Kanunu gereğince kiraya verilen  mesire yerleri ve taşınmazlardan 1 Nisan 2020'den itibaren 3 aylık döneme ilişkin  tahsil edilmesi gereken bedeller başvuru şartı aranmaksızın 3 ay süreyle  ertelenecek.

Bu süreleri bitiminden itibaren 3 aya kadar uzatmaya Tarım ve Orman  Bakanı yetkili olacak. Bu alacaklar ertelenen süre sonunda, ertelenen süre kadar  aylık eşit taksitler halinde, herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan  tahsil edilecek. Ayrıca verilen izinlerin erteleme dönemi içinde tahakkuk eden  ilk yıl bedellerine karşılık banka teminat mektubu alınarak yer teslimi  yapılabilecek. (Vatan)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum