Şanlıurfa'da Uzaktan Eğitimden Sonra Uzaktan Tarım;

Şanlıurfa'da Uzaktan Eğitimden Sonra Uzaktan Tarım

Tarım Sezonunda uzaktan tarım...

Tarım sezonunun açıldığı bugünlerde tarım şehri olan Şanlıurfa'da uzaktan danışmanlık yöntemi ile çiftçiler bilgilendiriliyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Türkiye'de de etkisini gösterince, uzaktan eğitime geçildi. Devlet yetkililerinin de uyarısı ile kendini izole eden vatandaşlar, dışarı çıkmamaya özen gösteriyor.  Uzaktan eğitim sonrası ise şimdi de uzaktan tarım ile çiftçilere destek sunuluyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Serbest Tarım Danışmanı Esra Kaplan, bağ ve bahçe işlerinin yoğunlaştığı ve bahar ayının geldiği bugünlerde Şanlıurfalı çiftçilerin uzaktan tarım yöntemi ile destek görmekten memnun olduklarını kaydetti.
Kaplan, şunları kaydetti:

“Ülkemiz zor günlerden geçmekte. Bu sürecin bahar ayına denk gelmesi ile birlikte çiftçilerimiz ise tarım işleri ile meşgul olmaktadırlar. Bizler de Serbest Tarım Danışmanları olarak danışan çiftçilerimize video konferans yöntemi ile hizmet vermekte, onların sorularını cevaplamakta ve doğru tarım için elimizden geleni yapmaktayız.

Tarım Danışmanı Kaplan ayrıca çiftçilerin bu süreçte uyması gereken önemli kuralları da şu şekilde açıkladı:

-Tarım alet ve makinelerini kullanırken tek kullanımlık eldiven kullanmalı, işimiz bitince çöpe atmalıyız.

-Kullanacağımız tarım alet ve makinalarının tutacağımız kısmını dezenfektan ile silmeliyiz.

-İlaçlama ve gübre uygulaması yaparken maske ve eldiven kullanmalı, ilaçlamaları sabahın erken saatlerinde veya güneş battıktan sonra yapmalıyız.

-Mecbur olmadıkça Tarım İl Müdürlükleri, Ziraat Odaları, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Bankalar gibi resmi kurumlara gitmemeli, ilgili iş ve işlemlerimizi e-devlet üzerinden yapmalıyız.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum