Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya'dan Tarım Bakanlığına Tepki;

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya'dan Tarım Bakanlığına Tepki

Şanlıurfa Haber...

Tarım ve Orman Bakanlığı, ekilebilir tüm arazileri üretime kazandırmak için başlattığı Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programına Şanlıurfa'yı dahil etmedi. Konuyu gündeme getiren Ajans Urfa'nın haberi üzerine açıklama yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, "Şanlıurfamızın bu listede yer almaması bizlerde şok etkisi yaratmış ve derin bir üzüntüye sebep olmuştur" dedi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya'dan geldi. Kaya, bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için hemen harekete geçtiklerini ve Bakanlık nezdinde bazı görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Yapılan görüşmeler neticesinde Bakanlığın, Şanlıurfa ile birçok il için kapsamlı bir çalışma içerisinde olduklarını ve bu nedenle de güz dönemi programına dâhil edildiklerini kaydettiği öğrenildi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Kaya, şöyle konuştu:

 

"Covid – 19 salgınının etkilerini azaltmak ve önümüzdeki dönemlerde gıda arzı konusunda sıkıntı yaşamamak için Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından böylesine önemli bir projenin hayata geçirilmesi ülkemiz adına tabii ki çok önemli bir gelişmedir; ama GAP ‘ın başkenti ve ülkemizin tahıl ambarı konumunda olan Şanlıurfa ‘mızın bu listede yer almaması bizlerde şok etkisi yaratmış ve derin bir üzüntüye sebep olmuştur."

Öte yandan Kaya, konunun takipçisi olduklarını da ifade etti.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum