Aydınlık: Şanlıurfa’da neden koronavirüs testi yapılmıyor!;

Aydınlık: Şanlıurfa’da neden koronavirüs testi yapılmıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz AYDINLIK sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada koronavirüs testinin neden Şanlıurfa’da yapılamadığını sordu. ...

Aydınlık: Şanlıurfa’da neden koronavirüs testi yapılmıyor!

Yetkililerin bu konuda daha sorumlu davranmaya davet eden vekil Aydınlık, şu ifadeleri kullandı;

“Değerli hemşerilerim, koronavirüs maalesef ülkemizde de hızla artış göstermeye başlamış, bununla beraber şehrimizde de 11 vaka bulunduğu bizatihi Sağlık Bakanı tarafından açıklanmıştır.

Bırakın milletvekilliğini bir vatandaş olarak merak ediyorum: ‘Şanlıurfa’da koronavirüs testi neden yapılmıyor?’ Şu an için ilimizde koronavirüs nedeniyle bir vefat yaşanmamıştır; ancak bu olmayacağı anlamına gelmemektedir. O nedenle vakit çok kısıtlı, durum çok ciddidir. Salgın nedeniyle ilk günden bu yana gecesini gündüzüne katan her bir sağlık emekçisine bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum; ancak bu noktada çaba harcaması gereken Şanlıurfalı yöneticilere, Şanlıurfa’nın önemsenmemesine sesini soluğunu çıkartmayanlara da sitem ediyorum. Şehrimizden bugüne kadar iktidar partisine verilen desteğe karşılık yeterli hizmetin şehrimize verilmediğini düşünüyorum.

Böylesi önemli bir günde, son nüfus sayımına göre 2,5 milyona (sığınmacılar dâhil) yakın nüfusa sahip Şanlıurfa’mızda COVID-19 doğrulama testinin (PCR) bulunmaması ve yine Gaziantep, Diyarbakır ve Adıyaman’a muhtaç bırakılmamızı asla ve asla kabul etmiyorum. Sayısal olarak bizden daha az vakası olan ve nüfus/vaka istatistiklerinde aynı oranda olduğumuz Mersin’de dahi ‘yetkilendirilmiş COVID-19 tanı laboratuvarı’ vardır. İktidar partisi milletvekillerimize soruyorum: Şanlıurfa’ya bugün bu hizmeti getirmeyecekseniz ne diye o koltuklarınızda oturuyorsunuz?’ Kızgınlığım memleketime hizmet getirilmemesindendir, kimsenin şahsına bir sözüm yoktur; ancak milletin vekili olduysak üzerimize düşen her görevi fazlasıyla yapmak boynumuzun borcudur. Muhalefet partisinin bir milletvekili olarak benim üzerime düşen görevler bellidir, iktidar milletvekillerinin üzerine düşen görevler bellidir. Geç kalınan her saniye Şanlıurfalı hemşerilerim için kayıptır. Kamuoyunun bilgisine.”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum