Şanlıurfa'lı Kadınlardan Yerli Maske ve Koruyucu Önlük Üretimi;

Şanlıurfa'lı Kadınlardan Yerli Maske ve Koruyucu Önlük Üretimi

Şanlıurfa Haber...

Şanlıurfa'da 2 yıldır kapalı olan merkez, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat'ın girişimi ve 3 kurumun desteği ile 'maske ve koruyucu önlük' üretmek üzere yeniden açıldı.

Şanlıurfa'da koronavirüs ile mücadele için 2 yıldır kapalı olan merkez faaliyete geçti.

Şanlıurfa Valiliğinin yer, Büyükşehir Belediyesinin personel, Aile, Çalışma Bakanlığının makine desteği ve AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Vildan Polat'ın gem girişimi hem de malzeme desteği ile en önemli ihtiyaçlar karşılanıyor. Kentte 'maske ve kouyucu önlük' üretmek için Eyyübiye İlçesi Eyüp Peygamber Caddesi'ndeki Valiliğe ait olan Meslek Eğitim Merkezi, Onikiler Kadın Destek Merkezi olarak faaliyete geçti.

Açıklama yapan Vildan Polat, "Eyyübiye bölgemizde bulunan kapalı bir tekstil atölyemiz vardı. Daha öncede kadem derneğinin kullandığı, yaklaşık iki yıldır da kapalıydı. Bugün Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Onikiler Kadın Destek Merkezi olarak açılmasına vesile olduk. Sayın Valimizin de desteğiyle ve burada kadınlarımızla birlikte belediyemizin açtığı kadın destek merkezinde maske üretimine destek olmak adına bizlerde elimizi taşın altına koyalım dedik. Malzeme desteği sağlayıp, geçen dönem kurs almış kadınlarımızla birlikte maske üretimine başlandı. Büyükşehir Belediyesinin beşinci merkezi oldu maske üretimi yapan."

 

TÜM URFALILARI DESTEĞE DAVET EDİYORUM

MKYK Üyesi Polat tarafından da üretim için malzeme desteğinin sağlanması ile çalışanlar, ilk üretimi yaptı. Merkezin açılışı için Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zeynel Abidin Beyazgül'e teşekkür eden Polat, Şanlıurfalıları da desteğe davet etti.

Polat, "Tüm hemşerilerimi, bu merkezimize ve Vefa Sosyal Destek Grubuna yardımda bulunmaya, destek olmaya davet ediyorum" diyerek, sözlerine son verdi.

POLAT'TAN 'EVDE KALIN' ÇAĞRISI

Şanlıurfalılara 'evde kalın' çağrısı da yapan Polat, "Şanlıurfalılara şunu söylenmek istiyorum; özellikle şu an bir sabır döneminden geçiyoruz. Gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerek Valimiz gerek Sağlık İl Müdürümüz tüm Urfa seferber olmuş, Urfa için çalışıyor. Ve onlardan sadece şunu istiyoruz. Evinizde kalın" diyerek sözlerine son verdi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum