Urfa Valiliğinden Tedaş'a Çağrı Faturaları Erteleyin;

Urfa Valiliğinden Tedaş'a Çağrı Faturaları Erteleyin

Şanlıurfa Valiliğinden Tedaşa çağrı...

Şanlıurfa Haber

Salgına karşı alınacak tedbirler için Urfa Valisi başkanlığında düzenlenen toplantıda, elektrik yardımı nedeniyle PTT’lerde yoğunluk oluştuğuna dikkat çekildi. DEDAŞ’a fatura ödemelerinin ertelenmesi için talepte bulunulacağı belirtildi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Başkanlığında, Koronavirüs İl Uygulama Takip Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya ve Şanlıurfa PTT Başmüdürlüğü yetkililerinin katılımıyla PTT şubelerindeki yoğunluğun nasıl azaltılabileceği konusunda bir toplantı yapıldı.

İl genelinde 196 bin kişinin PTT şubelerinden yaşlılık, engellilik, dulluk maaşı, askerlik ve elektrik yardımı gibi sosyal destekler aldığı, bu ödemelerin 62 bin kadarının ATM cihazları aracılığıyla yapıldığı bildirildi.

PTT şubelerinde yaşanan yoğunluğun en önemli sebebinin, 65 yaş aylığı ile birlikte elektrik yardımı alan vatandaşların gişeye gitme zorunluluğundan kaynaklandığı belirtildi.

Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Vali Erin, 65 yaş ve üzeri vatandaşların maaş ödemelerinin Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla evlerde ödenmesi uygulamasının genişletilmesi için kamuoyunun bilgilendirilmesinin önemine dikkat çekti. Elektrik yardımı nedeniyle PTT şubesine gitmek zorunda kalanlardan kaynaklanan yoğunluğun azaltılması için de elektrik dağıtım şirketiyle görüşme yapacaklarını, mümkünse fatura ödemelerinin 2-3 ay ötelenmesini talep edeceklerini söyledi.

Toplantıda ayrıca, PTT şubelerinin ülke genelinde uygulanan tedbirler çerçevesinde hizmet vermeye devam ettiği belirtildi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum