Şanlıurfa'da Denetleme Çalışmalarına Hız Verildi;

Şanlıurfa'da Denetleme Çalışmalarına Hız Verildi

Şanlıurfa'da ekipler denetime çıktı...

Şanlıurfa’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tehlikesinin ardından kentin birçok noktasında denetim başlattı.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada ölümlere neden koronavirüs, Türkiye’de de etkisini gösterdi. Şu ana kadar 2 vaka açıklanırken, Şanlıurfa’da da tedbirler alınıyor.

Son olarak Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, gıda ve hijyen denetimlerine çıktı. Haşimiye bölgesindeki esnafı denetleyen ekipler, hijyen ve gerekli kurallara uymayanlara cezai işlem uyguladı.

Özellikle açıkta satılan ürünlerin ve gıda ürünlerinin denetlendiği çalışmalarla ilgili olarak bilgiler veren Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, “Gıda denetimlerimiz rutin bir şekilde il genelinde aralıksız olarak 17 araç, 70 gıda kontrol görevlisinin katılımı ile devam etmektedir” dedi.  İl genelinde denetim ve kontrollerin devam edeceğini aktaran Çakmaklı tüketicinin güvenli gıdaya erişiminin önemli olduğunu vurguladı.

ÇAKMAKLI: GEREKLİ UYARILAR YAPILIYOR

Çakmaklı, denetim sayıların artıracakların belirterek, “Gıda İmalatçıları, Gıda Satıcıları ve Gıdayı Tüketime sunan işletmelerin denetimleri aralıksız devam etmektedir. Tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması için müdürlük olarak Şanlıurfa il genelinde geçtiğimiz yıl 15 bin 216 denetim gerçekleştirilmiş, 2020 yılında denetim sayımızın daha da arttırılması hedeflenmektedir. Son günlerde dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeni ile özellikle üretim yerleri ve çalışanları hijyen kurallarına kesinlikle uymaları üretim aşamalarında bone ve eldiven kullanmaları noktasında gerekli uyarılar yapılmaktadır” dedi.

SAMAKLI: KURALA UYMAYANLARA CEZALARI UYGULUYORUZ

Gıda ve Kontrol Şube Müdürü Cuma Samaklı ise işletmeleri aşama aşama denetlediklerini, ürün kabul kısmından başlayarak ürünü işleme aşamalarından devam ettiklerini, ürünün paketleme, sevkiyata hazır ve tüketiciye ulaştırılan bölümlerine kadar denetlediklerini bildirdi.

Samaklı, açıklamasında, “Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak 13 ilçemizde 70 tane personelimizle 13 tane denetim aracımızla denetim yapmaktayız. Özellikle vatandaşlarımızın güvenli gıdaya ulaşması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Biz ürünün her aşamasını denetliyoruz. Satışından üretim aşamasına kadar bütün aşamalarda denetleme yapıyoruz. Bugün de Şanlıurfa’da özellikle büyükşehir belediyemiz halk sağlığıyla beraber profesyonel denetim yapmaktayız. Özellikle bu son günlerde koronavirüs nedeniyle halkımızı bilinçlendiriyoruz. Ürünlere elleriyle temas etmesinler. Özellikle hijyen konusunda dikkat etsinler. Vatandaşımızdan şunu istirham ediyorum; özellikle hijyen konularına dikkat etsinler. Gıdalarla ilgili herhangi bir sıkıntıları olduğu zaman Alo 174 hattımız var oraya dile ve şikayetlerini iletsinler. Biz bugün özellikle denetim esnasında vatandaşı bilgilendirmeyle ilgili ürünlerin etiket bilgilerinin olmadığını bu konuda vatandaşımızı bilgilendirdik, satıcılarımızı bilgilendirdik. Her ürünün üzerinde vatandaşın görebileceği üretim tarihi, son kullanma tarihi ve ürünün tarım il müdürlüğü yani tarım bakanlığından izinli olduğunu her tüketicinin bunu bilmesi hakkıdır.  Bu konuda biz satıcılarımızı uyarıyoruz. Bu kurala uymayanlara da gerekli yaptırım cezaları uyguluyoruz” dedi.

Öte yandan vatandaşların uygunsuzluktan şüphelendikleri işletme ve ürünlerle ilgili ihbarlarını Alo 174 Gıda Hattına yapabilecekleri ifade edildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum