1 asker şehit oldu, 19 asker yaralandı.;

1 asker şehit oldu, 19 asker yaralandı.

Şanlıurfa Haberleri; İdlip'te rejim saldırısı...

Suriye'nin İdlib kentinde Türk askeri birliğine yönelik saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 19 asker yaralandı.

Sınır ötesinden acı bir haber daha geldi.

İdlib’te Bahar Kalkanı Harekatını yürüten Türk birliklerinden birine yönelik saldırı gerçekleştirildi. Saldırının detaylarına dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken, saldırının ardından Hatay'ın Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesinde helikopter ve ambulans hareketliliği yaşandı. Kısa süre sonra acı haber geldi.

Saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 19 askerin de yaralandığı, yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

 

NELER YAŞANMIŞTI?

İdlib’te rejim güçlerinin hava saldırısıyla 27 Şubat’ta 34 askerin şehit düşmesi sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), rejim saldırısında 34 şehidin verildiği İdlib'e harekat başlattı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Türkiye’nin Esad’a 29 Şubat gece yarısı için verdiği süreyi öne çektiğini ve harekâtı 27 Şubat gecesi başlattığını açıkladı. Bakan Akar harekâtın adını da ‘Bahar Kalkanı’ olarak duyurdu.

Bahar Kalkanı, TSK’nın Suriye içinde yaptığı 4’üncü harekât oldu. TSK daha önce sırasıyla El Bab bölgesinde Fırat Kalkanı, Afrin bölgesinde Zeytin Dalı ve Fırat’ın doğusunda Tel Abyad ile Resulayn ekseninde Barış Pınarı harekâtlarını başlatmıştı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum