Asgari ücrete Zam O ilde 2700 Lira Oldu;

Asgari ücrete Zam O ilde 2700 Lira Oldu

2 Bin 700 Lira Olan Asgari Ücret Kimleri Kapsayacak ? İşte Detaylar...

Şanlıurfatv Haber

Alınan bir karar ile asgari ücret 2 bin 700 lira oldu.

Peki kimler asgari ücret kararı kapsamında? 

CHP Genel Bşakanı Kemal Kılıçdaroğlıu yaptıı açıklamalarında asgari ücret hakkında alınan önemli kararı belirtmişti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu açıklamalarında CHP’li belediyeler için asgari ücretin en az 2 bin 500 lira olacağını belirtmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının yanı sıra asgari ücret hakkında bir önemli karar da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan geldi. Zeydan Karalar yaptığı açıklamalarında asgari ücreti 2700 lira yaptıklarını ifade etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptığı açıklamalarında “Uzun süredir işçiye zamanında para ödeyemeyen bir Büyükşehir Belediyesi vardı. Çalışanlarımıza, 6-7 ay içinde maaşı zamanında ödeyeceğimize dair söz verdik. 1 ay gecikmeyle, geçen ay işçilerimize ayın 15’inde maaşı yatırdık ve geçmişe dönük maaş alacağı olan çalışan kalmadı. Bundan sonra da her ay düzenli olarak maaşlar yatacak. Benim işçim, ‘Maaşım ne zaman yatacak?’’ diye düşünmeyecek. Ayın 15’inde para hesaplarda.” ifadelerine yer vermişti.

 

KİMLERİ KAPSAYACAK?

Peki asgari ücret kararı kimleri kapsayacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına göre asgari ücret düzenlemesi CHP’li belediyelerde çalışan personeller için geçerli olacak. Bu bağlamda 2 bin 700 lira olan asgari ücret Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığında çalışan personelleri kapsayacak.

KAYNAK: KAMUİLANLARI.COM

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum