Şanlıurfa'nın Sembolleri Kaderine mi Terk Edildi;

Şanlıurfa'nın Sembolleri Kaderine mi Terk Edildi

Şanlıurfa'nın sembolleri olan ve Samsat Kapısının önünde ki meydan'da bulunan heykeller onarılmayı bekliyor....

Şanlıurfa Haber;

Samsat parkı meydanında süs havuzlarının çevresinde bulunan Şanlıurfa’ya has olarak bilinen ceylan heykellerinin son hali duyarlı vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Vatandaşlar heykellerin onarılmasını istiyor.

 

Samsat kapı meydanında bulunan ceylan heykellerinin içler acısı son durumu duyarlı vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Ceylan heykellerinin tahrip olan hallerinin daha çok Anadolu çizgili sırtlanını andırdığını söyleyen vatandaşlar, heykellerin Şanlıurfa’ya yakışmadığını söylediler.

Ceylanların Şanlıurfa’ya has özellikte olmaları ve ülke genelinde ceylan denince Şanlıurfa’nın akla geldiğini söyleyen Vatandaşlar; “ Şanlıurfa denince akla ilk gelen bazı özellikler vardır. Bu özellikler arasında ise yaşayan canlı olarak ceylanların yeri oldukça önemlidir.

Bir taraftan kelaynaklar, diğer taraftan Balıklıgöl’de bulunan balıklar ve en önemlisi bu canlılar arasında en narini ve hatta şarkılara ve şiirlere bile konu olmuş olan ceylanlardır. Biz Şanlıurfalılar için ceylanlar apayrı bir yerdedir.

Fakat maalesef ne yazık ki Samsat kapı meydanında bulunan süs havuzunun çevresindeki ceylan heykellerinin son durumu içler acısı bir halde. Tanınmaz hale gelen ceylan heykellerine acilen müdahale edilmesi gerekiyor.

Heykellerin hepsinde tahrip var

Ceylan heykellerinin tahrip edildiğini ve mevcut durumlarıyla ceylandan daha çok Anadolu çizgili sırtlanlarını andıran görüntüleriyle adeta bulunduğu yerde içler acısı bir duruma düştüklerini belirten vatandaşlar; “ceylanların son görüntüsü adeta Anadolu sırtlanlarını andırıyor.

Birçoğunun kulakları birçoğunun burunları kırık halde bulundukları alanlarda adeta taş parçalarından öte değiller. Bu alanda bulunan ceylan heykellerinin onarım ve bakım çalışmalarıyla düzeltilmesi ve gerçek ceylanlara benzetilerek ilimize ait birer canlılar olarak yine lanse edilmesi lazım.

Bu konuda gerekli çalışmaların bir an önce başlatılarak bölgede bulunan ceylan heykelleri düzenlenmeli ve Şanlıurfa’nın tanıtımına sunulmalı. Aksi halde çiğköfte gibi ceylanları da başka illere kaptırabiliriz” şeklide konuştular.

KAYNAK: URFA DAMGA GAZETESİ

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum