ŞANLIURFA DİKKAT! HER BİLGİYE İNANMAYIN;

ŞANLIURFA DİKKAT! HER BİLGİYE İNANMAYIN

Şanlıurfa'da deprem sonrası sosyal medyada deprem ile ilgisi olmadığı halde "Deprem sonrası" diyerek hastaneden tadilat görüntüleri paylaşıldı. Hastaneden paylaşımlarla ilgili açıklama geldi....

Birçok olayda olduğu gibi bu akşam yaşaşn depremin ardından da sosyal medyada bilgi kirliliği yaşandı.

Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem, Şanlıurfa ve bölge illerde hisedildi. Deprem sonrası özellikle sosyal medyada deprem ile alakası bulunmayan bazı görüntüler depremle bağdaştırılarak paylaşıldı. 'Depremin etkisi' ifadelerinin kullanıldığı bu manipülasyon olayı, eski OSM Hastanesi olarak bilinen Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Ek Hizmet binasında yaşandı.

Hastane içerisinde yapılan planlı tadilat görüntülerini çekenler, deprem sonrası hastanenin tavanın çöktüğünü iddia ederek paylaşımlarda bulundu. Paylaşım kısa sürede yayıldı. Olayın gerçek yüzü ise hastane yönetiminin açıkması ile ortaya çıktı. Hastane yetkilileri söz konusu deprem nedeni ile herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, tadilat nedeni ile hastane içi ve dışında molozlar bulunduğunu belirtti.

Açıklamada "Sosyal medyada deprem nedeniyle hastane tavanı çöktü diye paylaşılan video daha iyi hizmet verebilmek adına Haliliye Ek Hizmet Binamızda, sabah saatlerinde başlayan planlı tadilatın görüntüleridir. Ayrıca olası bir duruma karşı gerekli tüm tedbirler alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, acil durumlarda rkurumlardan yapılan resmi açıklamaların dışındaki bilgiler konusunda hassas olunması konusunda uyarıda bulundu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum