Üst Geçit Hayalde Kalmasın;

Üst Geçit Hayalde Kalmasın

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde iki eğitim kampüsüne giden yolun tehlike oluşturması üzerine açıklama yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, 6 ay içerisinde her iki bölgeye de üst geçit yapılacağını söyledi....

Eyyübiye ilçesinde bulunan Akabe’deki eğitim kampüsü ile Yenice Mahallesindeki kampüsünde eğitim gören öğrenciler, her gün ölümü göze alarak okula gidiyor. Trafik akışının yoğun olduğu yollardan geçerek okula ulaşmaya çalışan öğrencilerin bu çilesi, açıklamalara göre önümüzdeki eğitim öğretim yılında son bulacak. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, her iki eğitim kampüsüne giden yolda da üst geçit yapılacağını belirterek, “Şanlıurfa’ya geldiğimiz gibi, büyükşehir belediye başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’le oturup sorunları istişare ediyoruz. Bu sorun defalarca bize şikayet edildi ve adı geçen bu bölgelere üst geçit yapılması için çalışma yaptık. 6 ay içerisinde üst geçit yapılacak ve öğrencilerimiz rahatlıkla okullarına gidebilecek” dedi.

 

“İNŞALLAH BAŞKA KİMSE ÖLMEDEN ÇÖZÜM BULUNUR”

Çocuklarının büyük riskler alarak okula ulaştığını belirten veliler, Yenice Mahallesindeki eğitim kampüsünde eğitim gören bir öğrencinin geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini hatırlattı. Öğrencilerin her gün trafik kazası tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten öğrenci velileri, başka kaza ve ölümlerin yaşanmaması için çok acil şekilde çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Alt geçit ya da üst geçit yapılması için yetkili ağızlara defalarca şikayet etmelerine rağmen sorunun bu zamana kadar sürdüğünü dile getiren vatandaşlar, öğrencilerin bariyerlerden atlayarak akan trafiğe rağmen okullarına gitmeye çalıştığını ve bunun da büyük tehlike oluşturduğunu kaydetti. Milletvekili Açanal’ın bu açıklamasını önemli bulduklarını dile getiren vatandaşlar, üst geçidin yapılması noktasında umutlandıklarını belirtti.

Şanlıurfa Olay Gazetesi

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum