Başkan Çiftçi Tabloyu Bu Kadar Vahim Olacağını Beklemiyordum;

Başkan Çiftçi Tabloyu Bu Kadar Vahim Olacağını Beklemiyordum

Karaköprü'de Seçim döneminde personel alınmış! Nihat Çiftçi, belediye ile ilgili açıklama yaptı....

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, belediyenin borcunu açıklayarak, seçim döneminde işe alınan personellere değindi.


Seçimlerin ardından çalışmalarına başlayan Çiftçi, bugün bir basın toplantısı düzenledi.


Belediyenin toplamda 431 milyon TL, acil ödenmesi gereken 170 milyon TL borcu olduğunu açıklayan Çiftçi, seçim döneminde personel alınan personellere de değindi. 


Seçim döneminde 149 işçi alındığını aktaran Çiftçi, bunlardan 49'unun işten çıkarıldığını, 100'ü hakkında ise incelemenin sürdüğünü belirtti.


31 Mart’ta yapılan seçimde kendisine destek veren herkese teşekkür eden Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçedeki seçimin sorunsuz yaşanmasında emeği geçenleri de unutmadı.


Seçim sonrası devir teslim törenlerinin demokrasinin bir gereğini olduğunu vurgulayan Çiftçi, bunu hem ilçede hem de ilde gerçekleştirmenin gerekli olduğunun altını çizdi.


‘434 MİLYON 531 TL BORCUMUZ VAR’

Mazbatayı aldıktan sonra kurumla ilgili kendisinin hazırladığı raporu gazetecilerle paylaşan Çiftçi, “Şu anda Karaköprü Belediyesi’nin üçüncü kişileri olan borcu krediler dahil olmak üzere 434 milyon 531 bin TL borcumuz var. Bizim aylık gelir-gider tablosuna baktığımızda Karaköprü Belediyemiz yapılan son işlemlerle eksi 15 milyon 311 bin 861 TL aylık açık veriyor. Aylık gelir ile gider eksiye düşüyor. Bizim mülkiyetimizde olan makine sayımız 117 adet. Buna ilaveten de 71 adet araç kiralama yapılmış.


Kurumumuzda toplam çalışan sayısı 1110 kişi. Kadrolu işçi ve memur sayısı 159. Diğerleri şirkette çalışan belediye işçileri. Rakamlarımız bu yönde. Genelde Karaköprü’de çok yüksek bir istihdam var. Çünkü belediyeler bütçenin yüzde 30’unu geçmemeli. Geçerse bu bütçe sarsılır. Tabi ki, son yapılan zammı da incelemeye alıyoruz. Yüzde 100 gibi bir zam vaat edildi” ifadelerini kullandı.


‘49 KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLDİ’

Seçim döneminde 149 kişinin belediyeye alındığını ve bunların 49’unu işten çıkardıklarını kaydeden Çiftçi, “Biz çalışanlarımızın yanındayız. Bizim çalışanlarla alıp veremeyeceğimiz yok. Seçim döneminde 149 kişilik bir alım söz konusu. Bugün itibariyle 49 kişinin işine son verildi. 100 kişinin de incelemesi devam ediyor. Bunlar seçim dönemi alınan personeller. Biz bu personellerle kalkıp kurumu zarara uğratamayız. Benim için kamu her zaman en üst noktadadır. Toplumun yararı, kamunun yararı her şeyin üstündedir. Bu alının kişiler kim olursa olsun kurumu zarara uğratıyorsa ne olursa olsun, Karaköprü bana bu sorumluluğu verdi, bu yetkiyi verdi. Bunu yapmak zorundayım” dedi.


‘TABLONUN BU KADAR VAHİM OLACAĞINI BEKLEMİYORDUM’

Karaköprü’deki vatandaşlardan da beklentisini dile getiren “Karaköprü’yü bıraktığım gibi zannediyordum. Meğerse bıraktığım gibi değil. Kasasında o dönemin parasıyla 2015 yılında 16 milyon 500 TL’lik, personel dengesi de yüzde 16 noktalarında olan bir kurumdan eksi 15 milyon küsur her ay açık veren bir kurum ve önünde ödemesi gereken 431 milyon borcu olan bir kurumla karşı karşıya geldik. Ben tablonun bu kadar vahim olacağını bilmiyordum” diye konuştu.  


Karaköprülülerden sabır isteyen Çiftçi, “Önce bu tabloyu yöneteceğimizi, sonra denk bir bütçe haline getireceğimizi, geliri arttırıp, gideri azaltacağımızı, sonra aradaki farkla halkımıza hizmet edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum