Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da Ramazan Ayı Yoğun Geçti;

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da Ramazan Ayı Yoğun Geçti

Şanlıurfa'da Ramazan yoğun geçti....

Şanlıurfa'da Ramazan ayı bir kez daha huzur ve güvenin adresi oldu. İl genelinde tedbirin elden bırakılmaması ve vatandaşların sağduyulu davranması ile huzur iklimi seçim sürecine de yansıdı.

Vali Hasan Şıldak'ın yoğun süren Ramazan ayı mesaisi, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin sürekli denetim hassasiyeti ile birlikte Şanlıurfa, bir kez daha huzurun başkenti oldu.

Geldiği günden bu yana toplumun bütün kesimleri ile birebir ilişkiler kuran, ortak çalışma fikrini aynı çatı altında birleştiren ve bunu il merkezinin yanı sıra ilçelerin tümüne yayan Vali Hasan Şıldak, vatandaşların da tam desteğini aldı.

Göreve geldiği günden bu yana halkın kendi yanlarında görmeyi alışkanlık haline getirdiği Vali Hasan Şıldak, özellikle açık kapı buluşmaları ve vatandaş kabulleri ile örnek gösterildi. Vatandaşla geliştirilen sıcak ilişkiyi hane ve esnaf ziyaretleri ile sürekli olarak pekiştiren Vali Şıldak, Ramazan ayında birçok ailenin sofrasına misafir oldu. Şehit ve gazi yakınları başta olmak üzere sel afetinde ve depremde yakınlarını kaybeden ailelere özel bir ilgi gösteren Vali Şıldak'ın ziyaretlerinin tümünde aile bireyleri ve çocuklarla kucaklaşması Şanlıurfa gündeminde sıkça öne çıkan görüntüler oldu.

 

VATANDAŞ DERDİNİ ANLATTI, ÇÖZÜMLER ÜRETİLDİ

Makamında hemen her gün farklı ilçelerden aileleri konuk eden Vali Şıldak, nezaketli ve ölçülü tavırları ile de sevilen isimlerin başında geldi. Tüm kurum ve kuruluşların vatandaşın sorunlarını dinlemesi ve hızlı çözüm üreterek geri dönüşler sağlamasının kırmızı çizgisi olduğunu her defasında dile getiren Vali Şıldak, bu koordinasyonun da sürekli olarak denetimcisi oldu.

 

EĞİTİMDEKİ YENİ DÖNEM RAMAZAN AYINDA DA ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte hayata kazandırdığı Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi'nin (BİGEP) birebir takipçisi olan Vali Şıldak, Ramazan ayı içerisinde okul ziyaretleri ve öğrenci buluşmaları ile projenin aksamadan yürütülmesini sağladı. Şanlıurfa eğitiminin gerek akademik gerekse fiziksel olarak daha da gelişmesi ve bu dezavantajları avantaja çevirmek için yoğun çaba içerisinde olan Şıldak, mesai kavramı gözetmeyen çalışmaları ile gençlerin de sevgisini kazandı.

Uyuşturucu ile mücadele, suçluların yakalanması, trafik denetimleri, şok uygulamalar, operasyonlar, sınır kontrolleri ve kaçakçılık gibi güvenlikle ilgili Jandarma ve polis nezdindeki tüm çalışmaları sürekli olarak kamuoyuna aktaran Vali Şıldak, bu çalışmaları da tüm detaylarına kadar takip etti. "Şanlıurfa huzur ve güvenin şehridir" sözlerinin sahaya aktarılmasındaki ilk isim olan Vali Şıldak, devletin gücünü ve şefkatini vatandaşına yansıtarak her alanda güven duygusu sağladı.

 

SEÇİMDE ŞANLIURFA'DA CAN KAYBI YAŞANMADI

Ramazan ayı içerisinde Şanlıurfa merkez başta olmak üzere 13 ilçenin tümüne ziyaretler gerçekleştiren Vali Şıldak, burada ilgili birimlerle defalarca Seçim Güvenliği konulu toplantılar düzenleyerek, görev dağılımlarını kontrol etti, bu görevlendirmelerin takipçisi oldu. Polis ve Jandarma ekiplerinin de büyük özverisi ile birlikte, yapılan uygulamalar seçime yansıdı ve Şanlıurfa son yılların en sükunetli seçimini yaşadı. İl genelinde yaşanan tartışmalarda hafif yaralanmalar olurken, bu olaylarda can kaybının yaşanmaması yapılan bu çalışmaların neticesini ortaya koydu. 

 

Seçim günü sabah 06.00 sıralarında Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde devletin ilgili tüm güvenlik amirleri ile birlikte seçimi takip eden Vali Şıldak, yoğunluğun oluşabileceği olası merkezlere görevlendirmeleri de bizzat kendisi yaptı. Yıllardan bu yana ulusal haber bültenlerinde istenmeyen olaylarla gündeme gelen Şanlıurfa, ilk kez herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bir süreci başarı ile atlattı.

 

DEVLETİN BÜTÜN KURUMLARI ARASINDA TAM BİR KOORDİNE SAĞLANDI

Vali Şıldak'ın göreve geldiği an itibariyle bütün kamu kurumlarına ortak çalışma, organizasyon ve koordinasyon şeklinde verdiği talimatlarla, kurumlar arası ortak çalışma vurgusu Ramazan ayında da etkili oldu. Vatandaşların hangi kurumdan olursa olsun, işlemini aksamadan gerçekleştirdiği Şanlıurfa'daki bu tablo takdirle karşılandı.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum