Urfada Depremin Birinci Yılında Değerlendirme Toplantısı;

Urfada Depremin Birinci Yılında Değerlendirme Toplantısı

Şanlıurfa'nın da yaşadığı 6 şubat depreminin birinci yılında AFAD ile değerlendirme toplantısı...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 6 Şubat 2023’de Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlerin yıl dönümünde değerlendirme toplantısı yaparak depremden bu yana yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da Vali Hasan Şıldak, 04.17'de 112 Acil Çağrı Merkezi binasında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Afet Koordinasyon Merkezinde düzenlenen toplantıya, Vali Şıldak’ın yanı sıra, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyzagül, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve yetkili kurum amirleri katıldı.

BİN 314 KONUTUN KURA ÇEKİMİ 7 ŞUBAT’TA

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 20 binanın yıkılmasına, 180 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremlerin 1. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu. Vali Şıldak, diğer illere göre acının nispeten daha hafif olduğunu, ancak oluşan tahribatın büyüklüğünün küçüğü büyüğü olmadığını vurguladı.

Vali Şıldak'ın açıklamasına göre kentte ihalesi yapılan toplam konut sayısı 5 bin 179. Bu konutlardan bin 314'ünün kura çekimi 7 Şubat Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Vali Şıldak, depremin ilk anından itibaren enkaz kaldırma, hasar tespit ve diğer süreçlerin çok güzel bir işbirliğiyle gerçekleştiğini ve 11 ilde 40 binin üzerinde konutun vatandaşlara teslim edildiğini söyledi. Bu durumun, devletin ve kurumların işbirliğiyle gerçekleştirdiği büyük organizasyonu gösterdiğini ifade etti.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum