Takdir ve Teşekkür Alan Öğrencilere 10 bin 200 Lira Verilecek;

Takdir ve Teşekkür Alan Öğrencilere 10 bin 200 Lira Verilecek

Milli Eğitim Bakanlığından duyuru; Takdir teşekkür alanlara 10 bin 200 TL verilecek...

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona ererken, Türkiye genelindeki tüm okullarda öğrencilere verilecek karne paraları belli oldu. Başarı Teşvik Programı kapsamında yapılan düzenlemelere göre, devlet okullarındaki ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60'ı kadar olan 10.200 TL ödeme yapılacak.


2023- 2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona ererken, Türkiye genelindeki okullarda başarılı öğrencilere verilecek karne paraları belli oldu. Başarı Teşvik Programı, devlet okullarındaki ilk ve orta öğretim dereceye giren öğrencilere asgari ücretin %60'ı kadar destek sunacak.


ÖĞRENCİLERE 10 BİN 200 TL VERİLECEK

Bu kapsamda, 2024 Ocak ayındaki asgari ücret olan 17.002 TL ile birlikte öğrencilere ortalama 10.200 TL civarında para yardımı yapılacak. Program, sadece ilköğretim ve lise öğrencilerini değil, aynı zamanda dört yıllık örgün eğitim yapan yüksek öğretim kurumlarını kazanan öğrencilere de aylık 100 TL destek ödemesi içeriyor. Yüksek öğretimde başarı elde edenler ise Yüksek öğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen dünyadaki ilk 500 üniversite listesine giren öğrencilere sağlanacak başarı desteğinden yararlanacak.


Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu gençlere ve lise sonrası meslek edindirme kurslarına katılanlara da net asgari ücrete orantılı destek ödemeleri yapılacak. Bu adımlarla Başarı Teşvik Programı, öğrencilere eğitim hayatlarına yönelik önemli bir maddi destek sunmaya devam ediyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum