Şanlıurfa Barosu Atama Sistemi CMK  Kapattı;

Şanlıurfa Barosu Atama Sistemi CMK Kapattı

Şanlıurfa Barosundan önemli açıklama...

Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereğince görevlendirilen müdafi ve vekillere yapılacak ödemelere ilişkin 2024 yılı tarifesi yüzde 58 oranında artış yapıldı. Zamma tepki gösteren Şanlıurfa Barosu; kadına, çocuğa yönelik şiddet ve istismar dosyaları ile acil görülen diğer işler hariç tutarak CMK sistemini kapattı.


Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2024 Yılı Tarifesi Resmi Gazete'de yayınlandı. 1 Ocak 2024 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe giren CMK Ücret Tarifesine ortalama yüzde 58 oranında artış yapıldı.


Şanlıurfa Barosu, verilen hizmetin karşılığında hakkaniyete uygun bir artış sağlanmaması sebebiyle CMK sistemini kadına, çocuğa yönelik şiddet ve istismar dosyaları ile acil görülen diğer işler hariç olmak üzere kapattığını sosyal medya hesabından duyurdu.


Şanlıurfa Barosundan yapılan açıklama ise şöyle; ‘’Şanlıurfa Barosu Yönetim Kurulunun 15.01.2024 tarihli kararı gereğince Resmi Gazetede yayınlanan mevcut CMK Tarifesi kapsamında zorunlu vekillik/müdafilik hizmetlerinin yerine getirilmesi ekonomik koşullar nedeniyle imkansız olduğundan 16.01.2024 saat 08.00 den itibaren kadın ve çocuğa yönelik şiddet ve istismar dosyaları hariç süresiz olarak CMK OCAS sistemi tüm atamalara kapatılacaktır. Talepte bulunacak kurumlar tarafından Başkanlığımıza yazılı olarak başvuru yapılması gerektiğinin bildirildiği yazılar ilgililerine gönderilmiştir. Bu karar doğrultusunda resmi yazılı talepler dışında; telefon, mail, faks, kep gibi yöntemlerle yahut sözlü olarak yapılan taleplerde görevlendirme yapılmayacaktır. 17 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşecek TBB Başkanlar toplantısı sonrası alınacak kararlar doğrultusunda tam eylemselliğe geçilmesine, toplantıya katılan yönetim kurulu üyeleri tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.’’ İfadeleri kullanıldı.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum