Limon Sosunun Satışı Yasaklanacak mı?;

Limon Sosunun Satışı Yasaklanacak mı?

Limon soslarının satışı yasaklanacaklar listesinde...

Şanlıurfalıların vazgeçilmezine gelen yasağın ardından bir yasak da limon suyu izlenimi veren limon sosu ürünlerine geliyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı.

Şanlıurfalıların yemeklerinde ve sofralarında yaygın olarak kullandığı nar ekşisinin satışına geçen yıl yasak gelmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi ürünler artık yurt içinde satışı yasaklandı.

BİR YASAK DAHA GELİYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu gibi ürünlerin yasaklanmasının ardından limon suyu izlenimi veren sosların da yasaklanacağını açıkladı.

Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu Toplantısı'nda konuşan Bakan Yumaklı, " Son birkaç ayda tarım alanında yaptığımız devrim niteliğinde değişikliklerin yanında, gıda konusunda da reform denilebilecek düzenlemeler yaptık. Geçen yıl yaptığımız düzenlemeyle nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız" dedi.

YAPAY ET TARTIŞMALARI

Bakan Yumaklı konuşmasında yapay et tartışmalarına da değindi. Yumaklı, “Yapay et kesinlikle gündemimizde yok. Yapay et üretimine izin verilmesi asla söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum