Urfa Otoyolu Zamlarla Ne Kadar Oldu;

Urfa Otoyolu Zamlarla Ne Kadar Oldu

Şanlıurfa'nın da dahil olduğu Gap Otoyoluna zam geldi. Yeni yıl zamları devam ediyor. 1 Ocak 2024 itibarı ile köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi...

Yeni yıl zamları devam ediyor. 1 Ocak 2024 itibarı ile köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi. Kamuya ait köprülere %76, özel sektör tarafından işletilen köprülere %50 zam geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 2024 yılında köprü ve otoyol ücretlerine zamları 2024'e girer girmez duyurdu.

Şanlıurfa-Gaziantep (GAP) Otoyolundan en düşük geçiş ücreti 9, en yüksek geçiş ücreti 84 TL oldu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

*Karayolları Genel Müdürlüğünce ve Yap-İşlet-Devret (YİD) kapsamında özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri, 1 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 00.00’dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmiştir.

*Yönetmeliğe göre her yıl başında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE)’ye göre düzenlenmesi gereken geçiş ücretlerinde; 2022 yılında Üretici Fiyat Endeksi’ndeki %97,72 oranındaki yükselişe rağmen düzenleme yapılmamış, mevcut geçiş ücretleri 1 Ocak 2022 tarihinden bu yana uygulanmıştır.

*Buna göre, Karayollari Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyollarda (GAP Otoyolu dahil) otomobil için en düşük geçiş ücreti 9,00 TL, en yüksek geçiş ücreti 84 TL, boğaz köprüleri tek yön otomobil geçiş ücreti ise 15,00 TL olarak belirlenmiştir.

*YİD projelerine ait köprülerin otomobil için geçiş ücretleri ise; Osmangazi Köprüsü’nde 290 TL, 1915 Çanakkale Köprüsü’nde 295 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 35 TL olarak belirlenmiştir.

*Araç sınıflarına göre detaylı bilgiler Karayolları Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi www.kam.gov.tr adresinde açıklanmıştır.''

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum