Şanlıurfa'da 1 Ocak itibaren Beş Uygulama Zorunlu Olacak;

Şanlıurfa'da 1 Ocak itibaren Beş Uygulama Zorunlu Olacak

Şanlıurfa Haberleri; 1 Ocak 2024 yılında 5 yeni uygulama hayat geçirilecek. Konut kiralarında fahiş fiyatların önüne geçmek ve arzı arttırmak ve kayıt dışılığı engellemek adına Airbnb evleri için izin belgesi isteyecek. Yolcu otobüslerine araç takip cihazı zorunluluğu gelecek. Lokanta, restoran, kafe gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde fiyatlar kapı girişlerinde bulundurulmak zorunda olacak....

Şanlıurfa Haber; 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren şehirde bir dizi yeni uygulamaya geçiyor. Bu uygulamaların amacı, konut kiralarında denge sağlamak, turizm amaçlı konut kiralamalarda kayıt dışılığı engellemek, ulaşım güvenliğini artırmak, cep telefonlarına yönelik düzenlemelerle illegal ticareti önlemek ve tüketicileri yiyecek içecek işletmelerinde fiyatlar konusunda bilgilendirmektir.


1. Airbnb Evleri İçin İzin Belgesi Zorunluluğu

Şanlıurfa'da konut kiralarındaki fahiş fiyatların önüne geçmek ve kayıt dışılığı engellemek amacıyla Airbnb evleri için yeni bir düzenleme yapılıyor. Turizm amaçlı konut kiralamalarında izin belgesi alınması zorunlu hale getirilecek. İzin belgesi olmadan konut kiralayanlara ciddi idari para cezaları uygulanacak.


2. Yolcu Otobüslerine Araç Takip Cihazı Zorunluluğu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın düzenlemesiyle, şehirler arası otobüsler için araç takip cihazı takma zorunluluğu getiriliyor. Bu sayede otobüslerin konum bilgileri düzenli olarak Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne iletilerek güvenliği artırılacak.



3. Cep Telefonlarına IMEI Numarası Kayıt Düzenlemesi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan düzenleme ile ithal veya imal edilen cep telefonlarının IMEI numaralarının kaydı, ithalatçı veya imalatçı tarafından belirlenen kullanıcı hesabıyla yapılacak. Ayrıca, belirli bir süre boyunca hizmet alınmaması durumunda IMEI numaraları kullanıma kapatılacak.


4. Lokanta ve Kafelerde Fiyat Listeleri Giriş Kapısında

Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı yönetmelikle yiyecek ve içecek işletmelerinde, lokantalar, restoranlar ve kafelerde fiyat listeleri giriş kapısında ve masalarda kolaylıkla görülebilir şekilde bulundurulacak. Bu düzenleme tüketicilerin bilgilendirilmesini ve fiyat karşılaştırması yapmalarını sağlayarak ekonomik çıkarlarını korumayı amaçlıyor.


5. İnşaat Demiri İzleme Sistemi

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınacak İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) ile yurt içinde üretilen veya ithal edilen inşaat demirleri, üretim aşamasından itibaren takip edilecek. Bu veriler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ticaret bakanlıkları ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile paylaşılacak

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum