Şanlıurfa'da Mevsimlik Tarım işçilerinin Sorunları Tartışıldı;

Şanlıurfa'da Mevsimlik Tarım işçilerinin Sorunları Tartışıldı

Urfahaberleri; Şanlıurfa Barosu, mevsimlik tarım işçisi olarak kentten başka illere gidenlerin yaşam ve çalışma koşullarına dair yürüttükleri saha araştırmasının sonuçlarını masaya yatırmak üzere çalıştay düzenledi....

Şanlıurfa'da tarım işçilerinin sorunları tartışıldı.

Tarım kenti diye övünülen, (GAP) Güneydoğu Anadolu Projesi  sayesinde ovaları suya kavuştu diye haberler yapılan Şanlıurfa'da temel tarım sorunu hala çözüme kavuşamadı. Memleketlerinde çalışma olanağı bulamayan tarım işçilerinin mevsimlik dramı devam ediyor. Şanlıurfa Barosu da başka kentlere mevsimlik tarım işçisi olarak gidenlerin yaşam ve çalışma koşullarına dair çalıştay düzenledi.

Şanlıurfa Barosu Emek Komisyonu tarafından gerçekleştirilen çalıştay, baronun Tahir Elçi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Üç oturum şeklinde düzenlenen çalıştaya, kentteki birçok kurum, kuruluş, siyasi parti ve sivil toplum temsilcisi katıldı.

Komisyon üyelerinin sahada mevsimlik tarım işçileriyle yaptıkları görüşmelerden oluşan video gösterimiyle başlayan çalıştayda, kentten başka illere giden mevsimlik tarım işçilerinin yaşam ve çalışma koşulları tartışıldı.

Baro Başkan Yardımcısı Gülistan Paydaş, Şanlıurfa’nın birçok tarım ürününün üretiminde birinci sırada yer aldığına dikkati çekerek, kenttekilerin neden başka şehirlere mevsimlik tarım işçisi olarak gitmek zorunda kaldıklarına çalıştayda yanıt aradıklarını ifade etti.

Emek Komisyonu Başkanı Berfin Gökkan, mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarının çok kötü olduğunu vurgulayarak, her insanın onurlu yaşamayı hak ettiğini kaydetti.

Panelin ikinci oturumda mevsimlik tarım işçiliğine dair yasal mevzuat tartışılırken, son oturumda Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel ve Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sedat Benek konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum