Sağlık Sendikası Türkiye'deki ilk Kreşini Şanlıurfa'da Açacak;

Sağlık Sendikası Türkiye'deki ilk Kreşini Şanlıurfa'da Açacak

Sağlık-Sen ülke genelindeki ilk kreşini Şanlıurfa’da açıyor. Kentteki kreşin nerede açılacağı da belli oldu....

Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının talepleri arasında yer alan kreşle ilgili önemli bir adım atıldı. Sağlık-Sen ülke genelindeki ilk kreşini Şanlıurfa’da açıyor. Kentteki kreşin nerede açılacağı da belli oldu.

Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının talepleri arasında yer alan kreşle ilgili Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) ilk adımı attı. 

Kreş projesi için kolları sıvayan Sağlık-Sen, ilk kreşi Şanlıurfa’da açacak.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Türkiye’nin dört bir yanına kreşler açmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, “Bizim mücadelemizin temelinde hekimin, hemşirenin, paramediğin, sağlık memurunun problemi var. Hastanede görevli bir hemşire arkadaşımız evladını güvenli bir şekilde bırakıp nöbetine gidemiyorsa bizim bu problemi çözmemiz gerekiyor. Yıllardır bu konu gündemde, ancak bugüne kadar herhangi bir somut adım atılmadı. Bu konuda sorumluluk alarak Sağlık-Sen Kreş projesini hayata geçiriyoruz. Ülkemizin her tarafında Sağlık-Sen Kreş’ projesi için çalışmalara başladık. İlk kreş tabelamızı Şanlıurfa’da asacağız” ifadelerini kullandı.

KARAKÖPRÜ’DE AÇILACAK

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdülkadir Yabir de açılacak kreşin yeriyle ilgili bilgiler verdi.

“Şanlıurfa şubesi olarak Türkiye’de ilk defa sağlık çalışanlarının çocuklarına yönelik kreşimizin hazırlıklarını tamamladık” diyen Yabir, şunları söyledi:

“Şanlıurfa’da açacağımız kreş lokasyon olarak sağlık çalışanlarının yoğunlukla ikamet ettiği Karaköprü ilçesinde olacak. İlk etapta 80 çocuğumuzu misafir edebileceğimiz bir kapasiteye sahip. Kreşimizde bütün kreşlerde uygulanan aktivitelerin tamamı yapılacak. Talepler doğrultusunda da kreş sayısında artışa gitme de olabilir. Sosyal sendikacılık adına yaptığı çalışmalarından dolayı, şubelere verdiği destekten dolayı başta genel başkanımız olmak üzere bütün genel merkez yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum”.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum