Bölge Valileriyle Urfa'da Düzensiz Göç Toplantısı;

Bölge Valileriyle Urfa'da Düzensiz Göç Toplantısı

Düzensiz Göç ile Mücadele Koordinasyon toplantısı Vali Hasan Şıldak'ın ev sahipliğinde Şanlıurfa'da yapıldı. toplantıda Güneydoğu'da görev yapan illerin Valileri katıldı...

Düzensiz Göç ile Mücadele Koordinasyon toplantısı ilimiz Şanlıurfa'da yapıldı. 

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Elazığ Valisi Ömer Toraman, Batman Valisi Ekrem Canalp, Şırnak Valisi Cevdet Atay, Adıyaman Valisi Dr.Osman Varol ve Göç İdaresi Başkan Yardımcısı Önder Bakan katıldı.

Toplantıda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin göç politikaları ve stratejileri, nüfus istatistikleri, il ve bölge bazında yabancı istatistikler, yakalanan ve sınır dışı edilen yabancılar, sonuç ve genel değerlendirme konuları konuşuldu. 

Göç İdaresi Başkanlığı yetkilileri tarafından düzensiz göç ve göç hareketleri konusunda sunumun gerçekleştirildiği toplantıda bir konuşma yapan Vali Hasan Şıldak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın himayelerinde ülke genelinde düzensiz göçle amansız bir mücadelenin devam ettiğini vurguladı. Şıldak, ''Bölge illerimizin valileri ve kolluk güçlerimizin yetkililerinin katılımıyla koordinasyon halinde neler yapacağımızı değerlendireceğiz. Düzensiz göçle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." dedi.

Toplantı gündeme dair konuların görüşülmesiyle sona erdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum