Türkiye Kültür Yolu Festivallerine Urfa Dahil Edildi;

Türkiye Kültür Yolu Festivallerine Urfa Dahil Edildi

Kültür yolu festivaline Şanlıurfa'da dahil edildi....

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 2024 yılında 16 şehirde düzenlenecek. Bu şehirlerden biri de Şanlıurfa olacak. İşte dev festivalle ilgili detaylar…

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 25 Mayıs ve 2 Haziran 2024 tarihleri arasında Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenecek. Festival kapsamında, konserler, sergiler, tiyatro oyunları, söyleşiler ve atölye çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Festivalin Şanlıurfa'nın turizm potansiyelini artırması ve şehrin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımını sağlaması bekleniyor.

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİ 16 ŞEHİRDE DÜZENLENECEK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri  Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin de bu yıl 11 şehirde yapıldığını hatırlatarak, "Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin birkaç ana hedefi var. Öncelikli hedef, vatandaşımızın kültür ve sanata kolay ve etkili erişimini sağlamak, bunu yaparken kültüre, sanata ve dolayısıyla sanatçıya destek olmak. Bütün bunları gerçekleştirirken şehirlerin marka yüzü olması ve markalaşmasını sağlamak. Bu 3 ana hedefle yola çıktık. İlk İstanbul'la başladık, sonra 5 şehre çıktı. Bu yıl 11 şehre, önümüzdeki sene de 16 şehre çıkıyoruz. Uluslararası boyutunu da arttırmak istiyoruz." diye konuştu.

ŞANLIURFA DA DAHİL EDİLDİ

Gelecek yıl Şanlıurfa, Bursa, Samsun, Van ve Erzurum'un da Kültür Yolu Festivalleri'ne katılacağını söyleyen Ersoy, 2028'e kadar da 35 şehre festivalleri yayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum