Kış Saati Uygulaması Geri mi Geliyor;

Kış Saati Uygulaması Geri mi Geliyor

Türkiye’de 2016 yılında kaldırılan kış saati uygulaması, yeniden mi geliyor?...

 Kış aylarında hava daha aydınlanmadan çocuklarını okula gönderen veliler ve işe giden vatandaşlardan gelen şikayetlerin ardın ortaya bomba bir iddia atıldı.

Türkiye'de kış saati uygulaması, 1973 yılından beri uygulanmaktaydı. Bu uygulama kapsamında, saatlerin her yıl sonbaharda bir saat geri alınması ve ilkbaharda bir saat ileri alınması şeklinde gerçekleştiriliyordu.

Avrupa’da ve dünya genelinde birçok ülkede hala kullanılmaya devam eden yaz-kış saati uygulaması, Türkiye’de 2016 yılında rafa kaldırılmıştı. Son zamanlarda vatandaşlardan gelen şikayetlerin ardından yeni bir iddia ortaya atıldı.

ZİFİRİ KARANLIKTA OKULA VE İŞE GİTMEK

Türkiye’de kış ayının gelmesiyle beraber Okula öğrenci gönderen veliler ve işe giden vatandaşlar, zifiri karanlıkta okula ve işe gitmekten dolayı şikayetlerini dile getirdiler.

Birçok vatandaşın bu konu hakkında sıkça şikayetlerde bulunmasının ardından kış saati uygulamasının bakanlar kurulu tarafından tartışılacağı ve yeniden gündeme getirilebileceği iddia edildi.

TÜRKİYE’DE KIŞ SAATİ UYGULAMASI NİYE KALKTI?

Ülkemiz 2016 yılında güneş ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla kış saati uygulamasını terk ederek kalıcı yaz saati uygulamasına geçti.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum