Şanlıurfa Size Sesleniyor! Yaşama Yol ve Urfalı..;

Şanlıurfa Size Sesleniyor! Yaşama Yol ve Urfalı..

Yaşama yol ver Urfalı!...

Şanlıurfa'da ambulansa yol ver çağrısı.


112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla Piazza AVM'de stant açıldı, vatandaşlar bilgilendirildi.


1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında Şanlıurfa Piazza AVM'de Acil Sağlık Hizmetleri personelleri tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi.

Görevliler 112 hizmetleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, acil sağlık hizmetlerinin aksaksız devam edebilmesi için dikkat edilmesi gereken konular aktarıldı ve şöyle denildi:

''Acil sağlık hizmetleri, acil hastalık ve yaralanma hallerinde, konusunda özel eğitim almış ekipler tarafından, tıbbi araç ve gereç desteği ile olay yerinde, nakil sırasında, sağlık kurum ve kuruluşlarında sunulan tüm sağlık hizmetlerini kapsar. 

Bu hizmetlerin sağlıklı ve hızlı bir şekilde sunulabilmesi için acil çağrı hatlarının gereksiz yere meşgul edilmemesi ve trafikteki sürücülerin, saniyelerle yarışan ambulansa yol vermesi, hayati önem arz etmektedir.

Vatandaş olarak dikkat etmemiz gerekenler:

Acil çağrı hatlarına gereksiz arama yapılmaması,

Ambulansın kısa sürede ulaşabilmesi için hasta adres bilgilerinin doğru verilmesi,

Trafikte ambulansa geçiş önceliği verilmesi

Fermuar sisteminin trafikte seyreden tüm vatandaşlarımız tarafından benimsenmesi (Fermuar Sistemi; trafikte sağ şeritteki araçların sağa, sol şeritteki araçların sola kayarak ortada ambulansın geçişine yer açmalarıdır)

Acil sağlık çalışanlarının görevlerini yapmalarına engel olacak davranışlarda bulunulmaması.

Bir gün bizim veya yakınlarımızın da 112 Acil Sağlık Ambulans Hizmetine ihtiyacı olabilir. Bu hassasiyetle, acil çağrı hatlarını gereksiz meşgul etmemek, ambulansa yol vermek ve sağlık çalışanlarının görevini yapmalarını engellememek tüm vatandaşlarımızın sorumluluğudur.''

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum