Tiktok Yasaklanıyor mu?;

Tiktok Yasaklanıyor mu?

Tiktok sondakika haberine göre yasaklanıyor.....

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye'ye çağırdıkları TikTok'un Bölge Koordinatörü ve Temsilcisinin 7 Aralık'ta komisyon toplantısına katılarak platformun tartışmalara yol açan uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunacağını söyledi.

Son zamanlarda TikTok platformunda çekilen videolar ahlak sınırlarını zorlamaya başlarken seviyesiz ve çirkin içerikler toplumu rahatsız etmeye başladı.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman'dan konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok temsilcisinin Meclis'e geleceğini açıkladı. Türkiye, Tiktok'a yaptırım uygulayabilir.

AK Parti Milletvekili Yayman, şunları söyledi:

!TikTok denilen bir dijital ağın, Türkiye'de bizim ananemize, kültürümüze, örfümüze, dinimize ve hiçbir toplumsal norma uymayan tavrını asla kabul etmiyoruz; kınıyorum, lanetliyorum. Bu konuda yargıyı göreve çağırıyorum. Bunları, bizim aile yapımızın temeline dinamit koyan uygulamalar olarak görüyoruz.”

“SESSİZ KALAMAYIZ”

TikTok'un Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisini Türkiye'ye çağırdıklarını belirten Yayman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“7 Aralık 2023'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelerek TikTok'taki çok büyük tartışmalara yol açan, milletimizin asla tasvip etmediği, sokakta çok büyük reaksiyona yol açan uygulamalar hakkında bize açıklamalarda bulunacak. Komisyon olarak sosyal ağların, kadınlara, çocuk istismarına yönelik, insan haklarına aykırı uygulamalarını asla kabul etmiyoruz. Dijital ağların müstehcenliği ticari boyuta taşımasına, zararlı içerik üretmesine, hiçbir normu tanımamasına, hiçbir ahlaki değeri benimsememesine sessiz kalamayız.”

KINAMA CEZASI, BANT DARALTMA CEZASI, REKLAM YASAĞI
Yaptırım konusuna da değinen Yayman, “TikTok'a kınama cezası, bant daraltma cezası, reklam yasağı dahil olmak üzere cezalar verilebilir. Komisyon olarak böyle bir yetkimiz yok ama teklif etme gücümüz var. Bunları komisyonumuzda değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞME 7 ARALIK'TA
Hüseyin Yayman, bireysel özgürlükler ne kadar önemliyse kamu düzeninin, ailenin, toplumun korunmasının da aynı ölçüde önemli olduğunu vurguladı. Yayman, 7 Aralık'taki görüşmelerinin ardından Komisyon olarak bu konuda bir karar alacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum