Araç Sahiplerinin Dikkatine Bugün Son Gün;

Araç Sahiplerinin Dikkatine Bugün Son Gün

Urfatv haber; MTV ödemeleri son gün...

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksit ödeme süresi yarın itibariyle sona erecek. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, Ek MTV'nin ikinci taksiti için son ödeme gününün bugün olduğu hatırlatıldı. Araç sahipleri, ödemelerini bu tarihe kadar yapmaları gerekiyor.


Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle ortaya çıkan finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla düzenlenmişti. İlk taksit ödemelerinin sona erdiği tarih olan 6 Eylül'de yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmiş ve hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılanmıştı.


İKİNCİ TAKSİDİ YARIN SONA ERİYOR


Yarın itibariyle ikinci taksitin sona ermesiyle birlikte, zamanında ödenmeyen vergiler için aylık yüzde 3,5 gecikme faizi uygulanacak.


Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi, GİB Mobil uygulaması, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilebilecek. Vergi dairesi vezneleri ile PTT şubeleri de ödeme için kullanılabilecek.


İKİ ÖDEMENİN DE YAPILMIŞ OLMASI GEREKİYOR


Araç satış ve devir işlemleri için MTV ve Ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV'nin ödenmemesi durumunda, araç muayeneleri yapılamayacak ve trafikten çekme, hurdaya çıkarma, yurt dışına çıkarma gibi tescil kapatma işlemleri gerçekleştirilemeyecek.


Emlak Vergisi'nin ikinci taksit ödeme süresinin de yarın sona ereceği belirtildi. Öte yandan, elektronik defterlerin oluşturulması, imzalanması ve GİB bilgi işlem sistemine yüklenme süresi, 5 Aralık Salı gününe kadar uzatıldı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum