Yeni Evleneceklere Kredi Öncelik Deprem Bölgesine Verilecek;

Yeni Evleneceklere Kredi Öncelik Deprem Bölgesine Verilecek

Şanlıurfa haber, Yeni evleneceklere kredi başvurusu önce deprem bölgesindekilere verilecek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. Bu yasa ile birlikte, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi imkanı sağlanacak. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek. Uygulama, Şanlıurfa’nın aralarında bulunduğu deprem bölgesinde uygulanmaya başlayacak. Daha sonra, Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi kabul edildi. Kanuna göre, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı kamu tüzel kişiliğine haiz Aile ve Gençlik Fonu kurulacak.

4 YILDA GERİ ÖDEME ŞARTIYLA

Kanun teklifi kapsamında, yeni evlenen gençlere 150 bin lira faizsiz kredi de verilecek. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAK

Petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarının gelirinin yüzde 20'si fona aktarılacak. Fona başvurular internet üzerinden yapılacak. Kredi miktarı her yıl artacak. Uygulama Şanlıurfa’da aralarında bulunduğu deprem bölgesinde uygulanmaya başlayıp, Türkiye genelinde yaygınlaşacak.

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ

Teklifle yeni evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Fonun giderlerini ise yönetim kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamındaki teşvik, hibe, destek, kredi ile teminatlar için ilgili kurum ve kuruluşlara aktarılan tutarlar, bunlardan kaynaklı hizmet bedeli ücret ve komisyonlar, fonun kaynaklarının yönetimi ve yönetim kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamındaki giderler ile diğer operasyonel giderler oluşturacak.

18-27 YAŞ ARASINDAKİ GENÇLERE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2 Kasım'daki açıklamasında "Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz, öncelikle oradaki gençlerimize destek olmak istiyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Bütün kriterleri oluşturduk. Gelir kriteri var, 18-27 yaş kriteri var. Kriterlere uyan herkes faydalanabilecek" demişti.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum