Dolar, Altın, Euro, Döviz Piyasalarında Son Durum;

Dolar, Altın, Euro, Döviz Piyasalarında Son Durum

Dolar ne kadar oldu, Altın sondakika bilgisi, altın sondurumu, Ekonomi piyasalarında son durum nedir...

Gazze'de hastanenin vurulmasıyla bölgesel gerilim ihtimali fiyatlamalarda yeniden etkili olmaya başladı. Dolar 28'i geçerek zirve tazelerken 'güvenli liman' kabul edilen altına talep yeniden yükselmesiyle zirve yeniledi.

Artan jeopolitik endişelerle birlikte dolar/TL kademeli yükselişlerine devam ederek gün içi en yüksek yeni tarihi zirve olan 28.32 seviyesini gördü.

Geçen cuma 1932 dolara yükselen altının ons fiyatı dün 1.920 doların altını görmüştü. Dün gece yaşanan acı olayların ardından ise 'güvenli liman' kabul edilen altına talep yeniden yükseldi. Gram altın saat 09.16 civarı 1.801 ile zirve tazeledi.

Hamas'ın İsrail'e 7 Ekim'de düzenlediği saldırının ardından, dün akşam Gazze'de hastaneye yapılan saldırı bölgedeki çatışmaların yayılacağı endişelerini kuvvetlendirdi.

BÖLGEDE GERİLİM SÜRÜYOR

İsrailli ve Filistinli yetkililer, dün gece Gazze Şeridi'ndeki El-ahli el-Arabi hastanesinde meydana gelen ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan patlamaya ilişkin birbirlerini suçladı. ABD Başkanı Joe Biden'ın ziyareti öncesinde bölgede gerilim daha da tırmandı.

Hastanedeki patlamanın ardından yatırımcıların İran ve başka ülkelerin de çatışmalara dahil olabileceğinden endişelenmediyle petrol fiyatları keskin yükseldi.

Türkiye bölgeye derinleşen insani kriz nedeniyle yardım ulaştırılması ve esir takası da dahil diplomasi trafiğini sürdürerek tarafları gerilimi azaltmaya çağırıyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün Suudi Arabistan'da olacak.

TL YIL BAŞINDA YÜZDE 33 DEĞER KAYBETTİ

Dolar/TL, Eylül başından bu yana devam eden günlük sınırlı yükselişini sürdürdü. Kur 28.32 seviyesine kadar yükselerek yeni tarihi zirvesini gördü. Bu verilere göre TL, dolar karşısında yıl başından beri yüzde 33.3 değer kaybetti. Kur üzerinde kamu kontrolünün gevşediği Haziran ayından bugüne TL'deki değer kaybı ise yüzde 26.1 seviyesinde.

Euro TL ise gün içi en yüksek 29.68 bandında yükselişini sürdürüyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum