Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Ne İşin Var Senin İsrail'de;

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Ne İşin Var Senin İsrail'de

Beştepe'deki buluşmada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Filistin gerilimine llişkin konuştu. ABD'nin İsrail'e uçak gemisi göndermesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD nere, Akdeniz nere? Ne işin var senin orada? ABD gibi bir ülkeye barışı tesis mi yakışır, yoksa oraya benzinle körükle gitmek mi yakışır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı Teşkilat Buluşması'na katıldı.



"ABD NERE, AKDENİZ NERE?"

Üç gündür görüşmeler yapıyorum. Gazze'de su yok, ekmek yok, gıda yok. Bunlar İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni ters. Nerede Batı? ABD uçak gemisi gönderiyor. İkinci uçak gemisi de gelecek. ABD nere, Akdeniz nere? Ne işin var senin orada? ABD gibi bir ülkeye barışı tesis mi yakışır, yoksa oraya benzinle körükle gitmek mi yakışır? Türkiye'ye ait Suriye'de bir SİHA'yı düşürecek kadar ferasetini kaybeden bir anlayış var. Biz seninle NATO'da beraber değil miyiz?  Görmedim, bilmedim, farkında değilim, bunu nasıl söylersin? Tüm tarafları itidalle hareket etmeye çağırdık. 13 liderle bugüne kadar görüştüm. Neler yapabiliriz, bunun üzerinde duruyoruz. Tüm aktörleri gerilimi düşürmek için çaba göstermeye çağırıyoruz.

"KATLİAM DERECESİNE VARAN SALDIRILARIN İZAHI OLAMAZ"

Mısır'ın Refah Kapısı'nı bombaladılar. Buradan insani yardım çalışması yapalım dedik. Bu insanlar susuz, gıdasız. Atılması gereken adımları gerektiren görevler var. Ama asla bunların böyle bir derdi yok. Ama bizim var. Tüm bölgemize sıçrama riski olan bu ateşi söndürmenin derdinde olduk. Orantısız şiddetin daha fazla şiddete ve yıkıma sebep olacağını söylüyoruz. Gazze'de yaşananlar tam olarak budur. Katliam derecesine varan saldırıların hiçbir izahı olamaz. Hiçbir eylem böyle bir zulmü haklı kılmaz. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum