Urfa'da Yenidoğan Bebek Ölümlerini Engellemek için Eğitim Verildi;

Urfa'da Yenidoğan Bebek Ölümlerini Engellemek için Eğitim Verildi

Yenidoğan ölümlerini azaltmak ve verilen bakım hizmetlerini geliştirmek amacıyla, yenidoğana hizmet sunan sağlık personeline yönelik hazırlanan ‘temel yenidoğan bakım eğitimi’ ile ‘neonatal resüsitasyon programı’ Şanlıurfa’da yapıldı....


Önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘temel yenidoğan bakım programı" ve ‘neonatal resüsitasyon programı’ ülke genelinde yapılıyor.

‘Temel yenidoğan bakımı eğitimi’ 48 kamu personeli ve sekizi özel hastanelerde çalışan toplam 56 hekim dışı sağlık personelinin, ‘neonatal resüsitasyon programı eğitici eğitimi’ Şanlıurfa’nın yanı sıra Mersin, Antalya, Manisa, Niğde, Samsun, Adıyaman, Denizli, Diyarbakır, Afyon ve Bingöl’de çalışan toplam 29 hekim ve hekim dışı sağlık personelinin katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Eğitimler, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Yüksel Hakan Aydoğmuş’un bebek ölümlerinin önlenmesinde yenidoğan bakımının önemi üzerine yaptığı konuşma ile başladı.

Eğitimlere ülke genelinde çeşitli illerinden hocalar katıldı.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum