Urfa'daki Çocuklar Koruma Altına Alındı Aile Bakanlığından Sondakika Açıklaması,;

Urfa'daki Çocuklar Koruma Altına Alındı Aile Bakanlığından Sondakika Açıklaması,

Şanlıurfa’da 4-5 yaşındaki çocuklara şiş batırdılar" haberine ilişkin açıklama...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ‘Şanlıurfa’da 4-5 yaşındaki çocuklara şiş batırdılar’ haberlerine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, çocukların devlet koruması altına alındığını ve olaya karışan şahıslarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan ‘ Şanlıurfa’da 4-5 yaşındaki çocuklara şiş batırdılar’ başlıklı haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Şanlıurfa İl Müdürlüğü ekiplerimiz ivedilikle harekete geçerek olayın gerçekleştiği iddia edilen adrese intikal etmişlerdir. Bakanlığımız tarafından olaya karışan şahıslarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur.


Yapılan incelemeler neticesinde haberlere ve paylaşımlara konu olan çocuklar devlet koruması altına alınmıştır. Koruma altına alınan çocuklara yönelik uygun hizmet modelleri uzman personellerimiz tarafından yürütülmektedir. Çocukların üstün yararı ilkesince söz konusu görüntülerle ilgili Şanlıurfa Sulh Ceza Hakimliğine erişim engelleme talebinde bulunulmuştur. Bakanlık olarak davaya müdahil olarak suçluların en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum