Milli Eğitim Bakanından Öğretmen Atama Mülakatlarıyla İlgili Flaş Açıklama;

Milli Eğitim Bakanından Öğretmen Atama Mülakatlarıyla İlgili Flaş Açıklama

Şanlıurfatv gündem haberleri,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim beyannamesinde kaldırılacağı açıklanan öğretmen alımı mülakatı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından revize edileceği duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen alımı mülakatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, Meclis'in açılış resepsiyonunda DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada, mülakatın devam edeceğini ancak sistemin daha objektif hale getirileceğini söyledi.

TEKİN: ADAY KİMİN HUZURUNDA MÜLAKATA GİRECEĞİNİ BİLMİYOR

Tekin, mülakat yapacak jüride "başöğretmen", "uzman öğretmen" ve hangi alanda mülakat yapılıyorsa branş öğretmeni olacağını kaydederek, "Aday kimin huzurunda mülakata gireceğini bilmiyor. Jüri üyeleri kimin mülakata gireceğini bilmiyor. Aday, cevaplarını sınavın son 5 dakikası kağıda yazıp 'şunları söyledim' diye altına imza atıyor. Tüm bunlarla birlikte kamera kaydı alacağız" dedi.

“ONLARI DA DENETLEMİŞ OLACAĞIZ”

Kamera kaydının sadece öğrenci için değil öğretmenler için de önemli bir mekanizma olduğunu söyleyen Tekin, "Kamera, mülakatı yapanlar için de bir denetim mekanizması. Onları da denetlemiş olacağız" yorumu yaptı.

“BUNA NEDEN İTİRAZ EDİYOR İNSANLAR, ANLAMIYORUM"

Tekin, mülakat sistemine dair tüm önerilere açık olduklarını da kaydederek, "Bu anlattıklarım dışında öneriniz varsa, objektif ve adil olduğuna inanıyorsanız, getirin onu da uygulayalım. Buna neden itiraz ediyor insanlar, anlamıyorum" dedi.

YÜZDE 50 KPSS, YÜZDE 50 MÜLAKAT

Bakan Tekin, yeni mülakat sistemi kurulduğunda yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat puanı üzerinden hesaplamayı hedeflediklerini de söyledi. Ancak "yüzde 50-50" sistemi için de yasal düzenleme şart.

Tekin, "Yüzde 50 mülakat yüzde 50 KPSS için, parlamentodan yasa geçmeli. O süreç değerlendirilecek. Yasal değişiklik olmazsa eğer, mevcut durumda öğretmen istihdam etmek için mülakatı değiştireceğiz. Parlamento kanunu değiştirirse, biz ona göre hareket ederiz" dedi.

TORPİL İDDİALARINA YANIT

Bazı öğretmen adaylarının mülakata dair manipülasyon yaptığını öne süren Bakan Tekin, mevcut yasal düzenlemeyi hatırlattı ve mülakatın zorunlu olduğunu söyleyerek "Öğretmenlikte öyle bir durum yok" yanıtı verdi

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum