Kral Kobra Şanlıurfa'da Görüldü;

Kral Kobra Şanlıurfa'da Görüldü

Dünyanın en zehirli yılan türü olan Kral Kobra, Şanlıurfa'da görüldü...

Şanlıurfatv, Havaların serinlemesiyle birlikte yılanların yuvalarına girmesi beklenirken gelen son görüntüler herkesi şoke etti. Tek ısırığıyla koca bir fili bile öldürebilen kral kobra türü tüm dünyaya korku salmaya devam ediyor. Dünyanın en zehirli yılan türü olan Kral Kobra, Şanlıurfa'da görüldü

Dünyanın karşısında tir tir titrediği tek yılan türü olan kral kobra adeta düşmanlara korku salıyor. Genelde dağlık ve tarlalarda görülen bu yılanlar tüm insanların en korkulu canavarı olarak biliniyor. Ülkemizde de görülen bu yılan türü oldukça güçlü zehre sahiptir ve aynı zamanda Türkiye'de bulunan tek kobra türü olarak biliniyor.

DÜNYANIN EN ZEHİRLİ YILANI 

Dünyanın en zehirli yılan türü olan Kral Kobra Şanlıurfa'da görüldü. Bu tehlikeli yılan yerel halk arasında "çöl kobra" olarak da biliniyor ve genellikle Şanlıurfa'nın dağlık bölgelerinde gizlenmeyi tercih ediyor.

TÜRKİYE'NİN TEK KOBRA TÜRÜ

Ülkemizde birden fazla yılan türü yaşıyor ancak en tehlikesi kral kobradır. Türkiye'de görülen yılanların en tehlikelilerinden olan çöl kobrası aynı zamanda ülkemizin tek kobra türü olarak biliniyor. Çöl kobrasının zehrinin etkisi Hindistan'daki gözlüklü kobra türüne yakınlığıyla biliniyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum