Şanlıurfa Hamsi İhracatı Şampiyonu Olabilir;

Şanlıurfa Hamsi İhracatı Şampiyonu Olabilir

Şanlıurfa'nın Hamsi kurutma için uygun olduğunu açıklayan yetkililerin Urfa'nın hamsi ihracat şampiyonu olabileceği belirtildi....

Nüfusu 2,5 milyarı aşan Uzak Doğu’da en çok tüketilen ürünlerin arasında yer alan kurutulmuş hamsi için en ideal yerin Urfa olduğu önerildi. Şanlıurfa yakın gelecekte hamsi ihracatı şampiyonu olabilir mi?

Güney Kore, Japonya, Filipinler, Moğolistan, Endonezya, Tayland, Malezya, Çin… Nüfusu 2,5 milyarı aşan Uzak Doğu ülkelerinin bazılarında kurutulmuş hamsi en çok tüketilen ürünler arasında yer alıyor.

Her yıl tonlarca tüketilen bu ürün birçok ülke için de büyük bir pazar oluşturuyor.

Kavurucu sıcağıyla isot yapımına uygun bir iklime sahip Şanlıurfa’nın hazır kurutma alanlarıyla kurutulmuş balık üretimi için en ideal yer olabileceği önerildi.

Bu öneride bulunan Avrupa’nın en büyük su ürünleri halinden biri olan Balıkhanem.

Toptan ve perakende su ürünleri satan firma, sosyal medya hesabındaki paylaşımında Şanlıurfa’nın yakın gelecekte hamsi şampiyonu olabileceğine dikkati çekti. Firmanın paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

“Kurutulmuş hamsi Uzak Doğu’da tüketilen bir ürün.

2,5 milyar nüfusa kurutulmuş balık yapabilmek için Urfa en ideal yer. Hem hazır kurutma alanları olan hem yeterli güneş ve nem sıcaklıklarına sahip olan illerden en önemlisi.

Şanlıurfa yakın gelecekte hamsi ihracatı şampiyonu olabilir”.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum