CHP Şanlıurfa İl başkanı Karadağ, Sanayi Esnafının Yüksek Kira Eyleminde..;

CHP Şanlıurfa İl başkanı Karadağ, Sanayi Esnafının Yüksek Kira Eyleminde..

Şanlıurfa'nın sanayi sitesinde Bir grup esnafı öğle saatlerinde bir araya gelerek yüksek kira artışını protesto etmek amacıyla kepenk kapatma eylemi düzenledi. Düzenlenen protesto eylemine çok sayıda esnaf katıldı....

Şanlıurfa'nın sanayi sitesinde bir grup esnaf kiraların yüksekliğini protesto etti.

Geçtiğimiz yıllarda  30-40 bin olan kira fiyatları bu yıl 200-250 bin civarı diye isyan eden esnaf şunları söyledi:

Urfa'lı esnaflar açıklamasında; "Biz esnaflar olarak fahiş kira fiyat atışlarını protesto etmek amacıyla buradayız, geçen yıl 30-40 bin TL olan kira fiyatları bu yıl 200-250 bin olmuş. Esnaf artık kepenk kapatma durumuna gelecek, mülk sahipleri sözleşme ve artış oranlarına bakmaksızın keyfi artış yapıyor. Herhangi bir denetim yok, bir sürü boş alan varken, onları yandaşlara peşkeş çekiyorlar bizleri de bu dar alana sıkıştırıp yüksek kiraya mahkum ediyorlar. Evren Sanayi sitesi esnafı olarak çok mağduruz. Herhangi bir yetkiliye ulaşamıyoruz. "

Esnafın sesi olmak için buradayız!"  diyen CHP Şanlıurfa İl başkanı Ferhat Karadağ konuşmasına şöyle devam etti :

" Bugün burada Evren Sanayi sitesi esnafımıza destek vermek için geldik. Gerçekten esnafımız zor durumda, mülk sahipleri zamları bahane ederek yüksek kira artışları yapması esnafımızı bezdirmiş durumda. Aynı zamanda burada dükkan sayısı yetersiz, esnafımızın daha rahat iş yapabilmesi için ve kira artışını durdurmak için daha fazla dükkan sayısına ihtiyaç var. Esnafımız yetkililere sesini duyuramıyor, yetkililerin bir an önce esnafımızın mağduriyetini gidermesi lazım. Esnaf bizim bel kemiğimizdir, esnafımızın yanındayız. " dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum