Şanlıurfa'da Ahilik Haftası Kutlandı;

Şanlıurfa'da Ahilik Haftası Kutlandı

Urfada Ahilik Haftası etkinlikleri...

Şanlıurfa'da, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında tarihi Gümrük Hanı'nda temsili olarak kalfalıktan, ustalığa geçiş olan Şed Kuşanma töreni canlandırıldı.

 Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan "Ahilik Kültürü Haftası”, bu yıl Gümrük Hanı'nda başladı.


Programa Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Vildan Polat, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Esnaf ve Sanaatkarlar Oda Birliği (ŞESOB) Başkanı Şefik Bakay, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.


ŞESOB tarafından düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Yapılan Ahilik duasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.


VALİ ŞILDAK: AHİLİK HAFTASINI KUTLUYORUZ


“Ahilik bizim toplumumuzun varoluş sebeplerinin, köklerinin yerinde olduğu bir kültür manzumesi.” diyen Şıldak, şunları kaydetti:


“Ahilik Haftasını kutluyoruz. Ahilik bizim toplumumuzun varoluş sebeplerinin, köklerinin yerinde olduğu bir kültür manzumesi. Alışverişle ticari hayatta aslında örfi olarak başlayan uygulamaların daha sonra kurumsallaşması ve de genel kabul görmesi ile burada arkamızda yazılı olan prensiplerin hayata geçirilmiş olup uygulanmış faydası görülmüş ve gerçekten maneviyatımızın huzur iklimini, kardeşliğin birlik beraberliğin timsali olmuş bir teşkilatın adı.

Biz de bugün bu teşkilatı benimseyip yaşatmak adına şimdiki ticaret hayatımızda günümüzdeki modern çağda ticaretin esnaflığı bu ilkeler çerçevesinde hayat bulmasını sağlamak adına bunları öğütleyerek, tavsiye ederek ticaret erbabına bir yol gösterici bir rehber olarak görmeleri adına bu haftayı kutluyoruz. Şanlıurfa’yı artık günbegün gittikçe sadece Türkiye’ye değil dünyaya açılan bir turizm şehri olarak da bir kültür ve turizm şehri olarak da tanıtmak buraya ziyaret için gelen misafirlerimizi buradan geldiklerinin çok daha ötesinde, beklentilerinin üstünde memnuniyetle misafir edip yolcu etmek için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Atacağımız çok adım var almamız gereken çok mesafeler var ben bunları da bu vesileyle ifade etmek istiyorum. Ama bunların her birini Şanlıurfa’nın değerli insanları yapabilir durumdadır, o kapasiteye, potansiyele, iradeye sahip olduklarını düşünüyorum. Haftamızın hayırlı olmasını amacına hizmet edecek şekilde gönüllerde yer bulmasını temenni ediyorum.”


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu, ŞESOB Başkanı Şefik Bakay da yaptıkları konuşmalarda Ahilik Haftası’nı kutladı.


Konuşmaların ardından temsili olarak kalfalıktan, ustalığa geçiş olan Şed Kuşanma töreni canlandırıldı.


Program, yılın Ahi ustaları Aziz İşçi, Kafar Doğrudağ ve Ali Akkuş’a protokol tarafnda plaket takdim edilmesi ve Haşimiye Meydanı'nda Ahilik etli pilavı dağıtılmasıyla son buldu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum