CHP Toplu Ulaşım Araçlarından KDV Alınmaması için Kanun Teklifi Verdi;

CHP Toplu Ulaşım Araçlarından KDV Alınmaması için Kanun Teklifi Verdi

Toplu taşımada kullanılan akaryakıttan KDV ve ÖTV alınmamasını içeren kanun teklifi TBMM’ye sunuldu....


Motorin ve benzine gelen zamların toplu taşıma araçlarına yansımasıyla Türkiye genelinde otobüslerde ulaşım ücreti artmıştı. CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, toplu taşımada kullanılan akaryakıttan KDV ve ÖTV alınmamasını içeren kanun teklifini TBMM’ye sundu.

CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, seçimlerden bu yana zamların ardı arkası kesilmediğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Dün yapılan zamlarla benzinin litresi 40 lirayı aştı. 40 lirayı aşan benzin demek, toplu taşıma ücretlerinde artış demek. Vatandaşın otobüs biletine zam demek. İşte bunun önüne geçebilmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir kanun teklifi verdik. Toplu taşımada kullanılan akaryakıttan KDV ve ÖTV’nin alınmamasını istiyoruz. Nasıl ki yatlardan ÖTV, KDV alınmıyorsa vatandaşı taşıyan otobüsten de ÖTV, KDV alınmasın istiyoruz. Ayrıca 65 yaşın üstündeki vatandaşlarımızı, engellilerimizi, belediyelerimiz ücretsiz taşıyor. İşte bu vatandaşlarımız için özel halk otobüslerine iktidar gelir desteği veriyor. Aynısını belediye iştiraklerinin otobüslerine, tramvaylarına da sağlanması gerekiyor. Bunun için de bir kanun teklifi veriyoruz. Bu kanun tekliflerinin Meclis açılır açılmaz çıkarılması önem taşıyor.”

KARAKOZ: TEK ÇIKIŞ YOLU ÖTV ve KDV SIFIRLANSIN

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, vatandaşların işe gitmek için toplu taşımaya harcadıkları paranın çok yükseldiğini dile getirere,k şu ifadeleri kullandı:

“Toplu ulaşıma yapılan zamlardan sonra, toplu taşıma araçlarıyla işe gidip gelenlerin ulaşıma harcadıkları para çok yükselmiştir. Vatandaşımızın bu durumla baş edebilmesi ancak ulaşım ücretlerinin azalmasıyla mümkündür. Bu da toplu taşıma araçlarıyla ulaşım hizmeti veren belediyelerin ulaşım fiyatlarında indirim yapmasından geçer. Hem vatandaş hem de yerel yönetimler için görünen tek çıkış yolu; toplu taşıma araçlarına aldıkları akaryakıttan ÖTV ve KDV’nin sıfırlanmasıdır. Bunun içinde yasal bir düzenleme yapılması şarttır. Yapılacak düzenleme ile hem toplu taşıma hizmetinin fahiş akaryakıt fiyatları karşısında yaşadığı krizden kurtulmasına önemli bir katkı sağlanacak hem de yurttaşlarımızın toplu taşımayı daha ucuza kullanabilmesinin önünü açacaktır”.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum