Sağlık Personellerine Temel Yenidoğan Bakım Eğitimi Verildi;

Sağlık Personellerine Temel Yenidoğan Bakım Eğitimi Verildi

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kentteki devlet ve özel hastanelerin yenidoğan kliniklerinde, doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimlerde bulunan hekim dışı 56 sağlık personeline ‘Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi’ verildi....

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kentin devlet ve özel hastanelerinde yenidoğan kliniklerinde, doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimlerde bulunan hekim dışı sağlık personeline ‘Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi’ verildi.

11 -12 Eylül 2023 tarihinde Halk Sağlığı Başkanlığı Göbeklitepe, İbni Sina ve Farabi Salonlarında verilen eğitime 56 personel katıldı.

Alanlarında uzman hekim, hemşire, ebe ve ATT çalışanları tarafından verilen eğitim programıyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü Doç.Dr. Abdullah Solmaz’ın açıklaması şöyle:

 “2022 yılında ve 2023 yılı ilk yarısında çok sayıda eğitim tamamladık.  Bizim amacımız yeni doğana eli değen herkesin bu konuda eğitimlerini tamamlayıp, yanlışlarını düzeltip, eksikliklerini görüp, doğru şekilde müdahalelerini yapmasıdır. Şanlıurfa ilinde ‘Temel Yenidoğan Bakım Eğitimi’ ve ‘Nrp’eğitimleri konusunda eğitim almamış yeni doğana eli değen hiçbir personelimizin kalmamasını amaçlıyoruz. Devlet ve özel hastanelerimizde çalışan 56 personele eğitim verilmiştir. 11-12 Eylül 2023 tarihlerinde yapılan ‘temel yenidoğan bakımı eğitimi’ 41 kamu personeli ve 15’i özel hastanelerde çalışan 22 ebe, 33 hemşire ve 1 paramedik olmak üzere toplam 56 hekim dışı sağlık personelinin katılımıyla Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünün 4 Eğitim Salonunda eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir ”

 

Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi.

 


 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum