Şanlıurfa'nın Gebe Okulunda Sadece Anne Adayları değil Baba Adayları'da Eğitime Katılıyor;

Şanlıurfa'nın Gebe Okulunda Sadece Anne Adayları değil Baba Adayları'da Eğitime Katılıyor

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren gebe okulunda, bilinçli bir gebelik süreci geçirme ve doğum sürecinin sıkıntısız tamamlanabilmesi adına uzman ekip tarafından verilen eğitimlere sadece anne adayları değil baba adayları da katılıyor. Gebe okulundan bugüne kadar 30 binin üzerinde kadın yararlandı....

Şanlıurfa, Türkiye’de iller kategorisinde doğurganlık hızı en yüksek il olarak dikkati çekiyor. Haliyle kentte anne ve anne adaylarına yönelik hastanelerde birçok bilgilendirici eğitimler yapılıyor. Bu uygulamalı eğitimlerden biri de Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunuyor.

Kentin sağlık yükünü çeken hastanelerin başında yer alan 800 yataklı hastanede 2017 yılından beri ‘gebe okulu’ bulunuyor. Bu okulda doğum uzmanı doktorlar, hemşireler ve ebeler tarafından doğum, doğum öncesi ve doğum sonrasında anneliğe hazırlık, karşılaşılan sıkıntıları asgariye indirmek amacıyla çeşitli eğitimler veriliyor.

Hizmete girdiğinden bu yana gebe okulunda 30 binin üzerinde anne ve anne adayına uygulamalı eğitimler sunuldu.  

Gebe okulunun sorumlusu ebe Betül İnci, ücretsiz verilen eğitimlere annelerin yanı sıra babaların da katıldığını söyledi.

“Baba adayları doğum öncesi, doğum ve doğum sonrasında yapılması gerekenler hakkında eğitim alarak eşlerini yalnız bırakmıyor” diyen İnci, şunları söyledi:

“Eğitime katılan baba adayları eşleri ile üç haftalık ve haftada bir gün olmak üzere anne adaylarıyla tüm eğitim programlarına katılabiliyorlar. Eğitimler psikolog, diyetisyen, fizyoterapist eşliğinde gebelik egzersizleri, kadın doğum uzmanlarının verdiği normal ve sezeryan doğum eğitimleri, anne sütü ve bebek bakımı eğitimi, çocuk uzman doktorları tarafından çocuk hastalıkları eğitimi ve aile planlaması eğitimi alabiliyorlar”.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum