Asıl Hedef Baba Ali İhsan Delioğlu mu? Peki Neden;

Asıl Hedef Baba Ali İhsan Delioğlu mu? Peki Neden

Şanlıurfa Ak parti il başkanı Ali İhsan Delioğlu ve oğlu Mücahid Delioğlu ile ilgili iddialar...

Şanlıurfa'da AK Parti İl Başkanı'nın oğlunu yaralayan 2 şüpheli tutuklanırken, tutuklananlardan Abdülselam Aslan ifadesinde, Mücahid Delioğlu ile kişisel husumeti bulunduğunu iddia ederken, Aslan’ın babası ise oğlunun kullanıldığını söyledi.

"Amcamın oğlu Abdulkadir Aslan ile otomobille gezdiğimiz sırada su almak için kafenin önünde durduk. Bu sırada Muhammed Mücahid Delioğlu'nun telefonla konuştuğunu gördüm. Onunla daha önceden spor salonunda tanışmıştım. Bundan 25 gün önce Mücahid Delioğlu'na beni belediyede işe yerleştirmesi için 200 bin lira verdim. Ancak beni işe yerleştiremeyince paramı istedim. Beni oyalayıp azarladı. Ben de yeni bir araba almıştım onun geri kalan 190 bin lirasını bu parayla ödeyecektim. Olay günü su almak için kafeye girdim. Tesadüf eseri Mücahid Delioğlu'nu gördüm. Bu sırada telefonla konuşuyordu. Daha önceden tanımadığım bir Suriyeliden almış olduğum tabancayı çıkartıp onu korkutmak için yere ateş açtım. Sonra hızla olay yerinden kaçtık."

Diğer şüpheli Abdulkadir Aslan ise olayla ilgisinin bulunmadığını öne sürdü.

ABDÜLSELAM’IN BABASI: OĞLUM SAFTIR, YÖNLENDİRİLDİ

Öte yandan Abdülselam Aslan’ın babası M.A. da polise giderek ifade verdi. Oğlunun yaralama olayını polisin haber vermesiyle öğrendiğini kaydeden baba M.A., oğlunun para alacak ne de özel avukat tutacak parası olduğunu söyledi. Oğlunun yönlendirildiğini ileri süren baba M.A., ifadesinde şunları söyledi:

“Abdülselam'ın bir şahsı yaraladığını 02.09.2023 gecesi polislerin kapıma gelmesi ile öğrendim. Kimi yaraladığı hakkında bilgim yoktu. 03.09.2023 günü de yakalandığını öğrendim. Aile avukatımıza haber verdim ve ifadeye katılmasını istedim. Ancak aile avukatımız oğlumun başka bir özel avukat çağırdığını ve bu başka avukatın ifadeye girdiğini söyledi. Oğlumun özel avukat tutacak kadar parası yoktur. Ayrıca oğlum Haşimiye Meydanında halk eczanesi üstünde bulunan G.K. isimli iş yerinin atölyesinde haftalık maaş ile çalışmaktadır. Oğlum tahmini haftalık 1500-2000 TL ye çalıştığını bilmekteyim. Almış olduğu maaşından da herhangi bir yatırım yapamamakta ve aldığı para geçimine yetmektedir. Oğlumun kendine araba alacak kadar parası asla olmamıştır. Cebinde en fazla 300-400 TL parası olacak kadar para taşıdığına çok defa şahit oldum. Hatta ben çoğu zaman parası olmadığı için kendisine cebine 200-300 TL harçlık koymaktaydım. Bundan dolayı da oğlumun 200.000 TL para vererek araba alacak kadar parası asla olmamıştır. Ayrıca oğlumun hiç araç kullandığını veya aracı olduğunu, satın aldığını görmedim ve duymadım. Oğlumun hiç spor salonuna gidip spor yaptığını ne duydum ne de gördüm. Ancak özel avukatının ifade sonrasında yanına giderek oğlumun nasıl ifade verdiğini öğrenmek için ifadeye baktığımda oğlumun arabası olduğunu ve bu araçla kaçtığını, aracı aldığını ancak devrini yaptırmadığı şeklinde ifade verdiğini gördüm. Avukata oğlumun özel avukat tutacak parası yoktu seni kim ifadeye gönderdi diye sorduğumuzda ise bize D.E. tarafından yönlendirildiğini söyledi. Oğlum saf bir çocuktur ve oğluma avukat tutan şahıs tarafından yönlendirildiğini ve bu şahsın yönlendirmesi ile Muhammed Mücahid Delioğlu'nu yaraladığını düşünüyorum. Bunun karşılığında da avukat tutulduğunu düşünüyorum. Oğlum yalan beyanlarda bulunmuştur. Birilerinin oğluma akıl vererek bu şekilde ifade vermiş olduğunu düşünüyorum. Oğlumun yaraladığı şahsın babasının Şanlıurfa'da bir siyasi partinin il başkanı olduğundan dolayı bu tarz siyasi olaylara benim ve ailemin siyasi olaylara alet edilmek istemiyorum.”

DELİOĞLU: ŞİKAYETÇİYİM

Muhammed Mücahid Delioğlu ise, saldırganları tanımadığını kaydederek, polise verdiği ifadesinde şunları söyledi:

"Olay günü sonradan fotoğraflarını gördüğüm Abdülselam Aslan ile Abdulkadir Aslan'ı tanımıyorum. Bunlarla hiçbir zaman yüz yüze gelmedim. Bu şahısları başka birilerinin yönlendirmiş olduğunu düşünüyorum. Bunlarla herhangi bir iş görüşmesi ve para alışverişimiz olmamıştır. Bu şahıs bana ateş açıp kaçmıştır. Bu şahıs veya azmettiricileri varsa onlardan şikayetçiyim."

NE OLMUŞTU?

AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'nun oğlu aynı zamanda Judo Federasyonu Şanlıurfa Temsilcisi olan Muhammed Mücahid Delioğlu, geçen cumartesi Bahçelievler Mahallesinde bir kafenin önünde telefonla konuşurken silahlı saldırıya uğrayıp ayağından yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler, otomobille kaçtı.  ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Ameliyata alınan ve ayağındaki kurşun çıkarılan Delioğlu'nun sağlık durumunu iyi olduğu öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ertesi gün Delioğlu'nu vuran 2 şüpheliyi kaçtıkları otomobil ve tabancayla yakalamıştı. Şüpheliler, dün akşam ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum