Şanlıurfa Büyükşehir Teknofest'te;

Şanlıurfa Büyükşehir Teknofest'te

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi ekibi de festivalin ilk gününde büyük ilgi gördü....

Milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmek üzere bu yıl sekizincisi Başkent Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST havacılık, uzay ve teknoloji festivali renkli görüntüler ve mahşeri kalabalıkla başladı. 

Milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik öneme sahip kurum ve kuruluşların paydaşlığında düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2023 Ankara’da start aldı. 5 gün sürecek olan festivalde çeşitli gösteriler, yarışmalar ve etkinlikler düzenlenecek.

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye tarafında kurulan ve Türkiye’de sayılı illerde bulunan Living Lab Teknoloji ve İnovasyon ekibi de festivaldeki yerini aldı. Festivalin ilk gününde Büyükşehir Belediyesi Mezopotamya Living Lab ekibinin standına ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

 Mezopotamya Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi bünyesinde sunulan E-Spor, uygulama geliştirme, girişimcilik, robotik kodlama, yapay zekâ, diksiyon, sosyal medya gelir elde etme, robotik kodlama, yazılım ve grafik eğitimi, veri bilimi, iş zekâsı, mobil uygulama, yazılım geliştirme gibi birçok kurs ve eğitim sayesinde Şanlıurfa’da bilime e teknolojiye merakı olan herkes için ücretsiz bir şekilde eğitim imkânı sunuluyor.

 Bu merkezde eğitim alan gençler Türkiye’nin en önemli festivallerinden biri olan havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST başta olmak üzere çeşitli yarışmalara katılım sağlıyor.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum