Urfa'daki İşkence İddiasına Tutuklama;

Urfa'daki İşkence İddiasına Tutuklama

Suruç’ta 15 yaşındaki çocuğu ahıra zincirle bağlayarak işkence yaptığı iddia edilen öz babası ile amcası tutuklandı....


Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 15 yaşındaki M.Ş'nin ahıra kapatılarak işkenceye maruz kalmasıyla ilgili gözaltına alınan baba İzzet Ş. ve amca Mahmut Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Baba İzzet Ş. ile amca Mahmut Ş., jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Adli makamlarda yapılan işlemlerin ardından şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı kırsal Karaca Mahallesinde 10 Ağustos'ta yaşanan olayda, iddiaya göre, 15 yaşındaki M.Ş., Mürşitpınar Jandarma Karakoluna giderek babası İzzet Ş., amcası Mahmut Ş. ve ağabeyi Ali Ş.'nin otomobille kendisine çarptıktan sonra ahıra götürüp zincirle bağlayarak işkence ettiklerini söyledi. Savcılığın talimatıyla çalışma başlatan jandarma ekipleri abi Ali Ş.'yi 11 Ağustos günü gözaltına aldı. İfadeleri alınan şahıs daha sonra serbest bırakılırken firari amca ile babanın yakalanması için çalışma yürütüldü. Çalışmaların sonunda amca Mahmut Ş., pazartesi günü yakalandı. Baba ve amca ise dün gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İddiaya göre M.Ş.'nin babası ve amcası, M.Ş. ile ağabeyinin eline silah verip dayılarını vurmasını istedi. Bunu kabul etmeyen M.Ş. evden kaçtı. Baba ve amca, M.Ş’yi yakalayarak kırsal mahalledeki ahırda iki gün boyunca işkence etti.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum